Osobu z Martina odmietli ošetriť na urgentnom príjme v Žiline


Foto: Osobu z Martina odmietli ošetriť na urgentnom príjme v Žiline

Náš čitateľ Peter sa nám ozval s príhodou, ktorú zažil v žilinskej nemocnici. Uviedol, že býva v Martine, ale pracuje v Žiline. Počas práce mu prišlo zle, vraj na prvý pohľad to bol pár minút infarktový stav. Keď sa to mierne upokojilo, poprosil kolegyňu, aby ho odviezla do nemocnice.

Prvá cesta bola na urgentný príjem
Na urgentnom príjme uviedol, aké má príznaky, podal kartičku poistenca a čakal na vybavenie. Po niekoľkých minútach však zostal prekvapený odpoveďou, ktorú dostal. Nebude ošetrený, pretože je z Martina. Na otázku prečo ho neošetria dostal jednoduchú odpoveď. “Ste z Martina, tak choďte na urgentný príjem tam.” Peter zostal zaskočený a tak sa vrátil naspäť do práce, kde si musel poradiť sám.

Ak by v tomto prípade zavolal záchranku, dopadlo by to možno ešte horšie. Sú totiž známe prípady zo Žiliny, kedy lekári pacientov obviňovali zo zneužívania záchrannej služby. Tú si privolávajú najmä starší ľudia, ak cítia zdravotné ťažkosti a nedokážu prísť sami. Často si tak musia vypočuť narážky a urážanie lekárov, čo je od profesionálov prekvapujúce a nečakané. Jednu takúto situáciu zažil aj člen nášho tímu.

Na Facebooku nedávno dokonca vznikla fanstránka, ktorá zverejňuje anonymné zážitky a príhody zo žilinskej nemocnice. Na stránke sa dá nájsť množstvo príhod, po ktorých vám bude behať mráz po chrbte. Objavujú sa však aj pozitívne ohlasy, nie je ich ale tak veľa, ako tých negatívnych. Je situácia v našej nemocnici naozaj taká zlá? Podeľte sa s nami o názor v komentároch na Facebooku.

Odkaz na stránku o príhodách a zážitkoch zo Žilinskej nemocnice:
https://www.facebook.com/zazitkyzozilinskejnemocnice


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu