Karatista Michal Kočuta sa v Nitre postaral o senzáciu, vyhral nad čerstvým majstrom sveta z Poľska


Foto: Karatista Michal Kočuta sa v Nitre postaral o senzáciu, vyhral nad čerstvým majstrom sveta z Poľska Foto: Karate Klub Žilina

V sobotu 30. novembra sa v Nitre konal memoriál Rudolfa Farmadina v Karate. Pamiatku jednej z najväčších osobnosti v histórii slovenského karate si prišlo uctiť  508 pretekárov z 54 klubov z deviatich európskych krajín.

Na turnaji sa predstavila aj trojčlenná minivýprava žilinského klubu AC UNIZA. Tá si v tvrdej konkurencii domov doviezla 7. miesto zásluhou Stelly Bytčanek, 5. miesto zásluhou Tomáša Králika a striebro zásluhou Michala Kočutu.  

„Michal Kočuta, ktorý sa na posledných turnajoch ukazoval v dobrom svetle, sa postaral doslova o senzáciu. V semifinále svojej kategórie (kumite dorastenci - 57 kg) narazil na Poliaka Dziudu Dominika, ktorý je čerstvým majstrom sveta z októbrových MS v Chile,“ uviedol tréner Ján Novosad.

Ten bol dovtedy suverénny a všetkých svojich súperov porazil ešte pred časovým limitom. Rozbiehajúci sa Žilinčan ho však nepustil vôbec k ničomu a po remíze 0:0 vyhral na aktivitu.

Vo finále následne Michal rovnakým spôsobom prehral s Českým reprezentantom, no striebro a skalp majstra sveta sa v jeho vitrínke rozhodne počítajú.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Karate Klub Žilina