Reprezentatívny aj elegantný: Čo musí spĺňať banketový textil, ktorý umocní hosťom atmosféru?


Foto: Reprezentatívny aj elegantný: Čo musí spĺňať banketový textil, ktorý umocní hosťom atmosféru? Foto: pixabay.org

Väčšinu významných udalostí od svadieb cez súkromné a firemné oslavy až po kongresové podujatia dnes vnímame oveľa intenzívnejšie cez vizuálne vnemy. Ak platí, že prvý dojem rozhoduje, potom to pri príprave banketu, kongresových či reštauračných priestorov platí dvojnásobne.

Vzhľad a atmosféra miesta podvedome ovplyvňuje to, ako sa vaši hostia cítia a aké zážitky si z najbližších hodín a dní zapamätajú možno až do konca života. To, čo najviac formuje akýkoľvek priestor a dodáva mu punc noblesnosti, je popri nasvietení a dekorácii práve banketový textil.

V tom, že musí byť elegantný, reprezentatívny a “na mieru”, sa zhodneme všetci. Zároveň ale potrebujeme zaistiť, aby boli látky kvalitné, jednoduché na údržbu a poskytovali nám dlhú životnosť.

Banketový textil a návlekdy na stoličky vdýchnu priestoru iný rozmer. Zdroj: pixabay

Azda najlepším príkladom sú návleky na stoličky, pri ktorých oceníte elasticitu látky a možnosť nechať si ich vyrobiť na mieru - dopasovať do tvaru stoličky. V praxi sa pre ich vlastnosti využívajú návleky z polyesterových látok pre jednoduchosť ich údržby alebo stoličkové návleky z látok s teflónovou úpravou, ktoré zaistia ich vodeodolnosť.

Ak si ich vhodne nakombinujete s obrusovými textíliami, ušetríte si množstvo starostí a sklamaní počas aj po skončení akejkoľvek akcie. Dnes už, našťastie, existujú aj spoločnosti, kde podľa vašej stoličky tvoria návleky na mieru.

V prípade, že použijete elastický návlek vyššej triedy, ktorý viete pri kvalitnej látke natiahnuť tak, že nie sú vidieť krčenia materiálu, dbajte na jeho ukončenie. Siahnite po gumenom zakončení, vďaka čomu návleky vydržia aj nápor pri posúvaní stoličiek a nepretrhnú sa.

A čím ozdobiť nábytok a stoly? Vhodnou voľbou sú mašle na stoličky, ktoré sú dnes dostupné aj v širokej farebnej škále a viete ich dokombinovať farebne k iným prvkom priestoru. Výhodou elastických prevedení je, že ich môžete pohodlne meniť a rýchlo naťahovať na rôzne druhy a veľkosti stoličiek.

K dokonalému vzhľadu vám potom chýbajú už len okrúhle obrusy na stôl, ako sme už spomínali, dnes je trendom prevedenie v teflónovej úprave. Vodeodolné obrusy sú ľahké na údržbu a vyčistíte ich aj bez nutnosti prania.

Maximálnu eleganciu vášmu banketovému textilu dodajú obrusy bez zošívania v strede, keďže vás nič nelimituje v rozmiestnení prvkov na samotnom stole. A nielen vás, ale aj vašich hostí - tí budú využívať raut a celý ich dojem umocníte práve tým, že aj na rauty natiahnete banketové sukne - skirtings.

Tu už je na vašich požiadavkách, aké riasenie si želáte, viete si navoliť dĺžku aj výšku. A samozrejme aj farbu, v ktorých chcete vaše banketové-rautové sukne. 

Rautové sukne pre váš banket môžete mať v rôznych farebných kombináciách. Zdroj: HORECA textil


Viac informácií nájdete aj na www.horecatextil.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Horeca Textil