Na oddelenie gynekológie a pôrodníctva nemocnice v Žiline pribudli nové kreslá aj obrazy


Foto: Na oddelenie gynekológie a pôrodníctva nemocnice v Žiline pribudli nové kreslá aj obrazy
Galéria: 4 fotky
Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Oddelenie gynekológie a pôrodníctva žilinskej nemocnice získalo vďaka grantu Nadačného fondu Mobis v Nadácii Pontis finančné prostriedky na nákup nového vybavenia. Na gynekológii pribudlo 30 dekoratívnych obrazov a 15 pohodlných kresiel v hodnote viac ako 1700 eur. Samotný grant pokryl náklady vo výške 1696,10 eur.

Projekt s názvom „Nová tvár pre žilinskú gynekológiu a pôrodnicu“ priniesol do izieb a chodieb oddelenia gynekológie a pôrodníctva Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline príjemnejší nádych a pozitívnejšiu atmosféru.

„Naše oddelenie prešlo v poslednom období veľkými zmenami, zrekonštruovali sme pôrodnicu, sociálne zariadenia, izby, staré postele nahradili novými, vytvorili sme pre pacientky a maminky úplne nové prostredie. Napriek tomu nám tu stále chýbal jemný prvok dekorácie. Chceli sme, aby sa čo najviac zmizol pocit strohého nemocničného prostredia, priestory pôsobili prívetivejšie, no zároveň neboli príliš rušivé,“ vysvetlil primár oddelenia gynekológie a pôrodníctva FNsP Žilina Martin Sudek s tým, že projekt uspel práve na základe odporúčania manžela jednej zo spokojných pacientok žilinskej pôrodnice - zamestnanca spoločnosti Mobis Slovakia.


Nové obrazy sa nachádzajú nielen na izbách, ale tiež v chodbách a čakárňach. Prinášajú preto pozitívne odozvy aj zo strany rodinných príslušníkov i návštevníkov oddelenia. Súčasťou grantu bol rovnako nákup komfortných kresiel, ktoré skvalitnili vybavenie ambulancií, vyšetrovní, recepcie či sesterských a lekárskych izieb. Priestorom dodali moderný nádych a najmä skvalitnili pracovné podmienky pre zamestnancov. 

Nadačný fond Mobis v Nadácii Pontis vlani pomohol i oddeleniu psychiatrie žilinskej nemocnice. Projekt s názvom „Rozšírenie možností psychoterapeutickej práce na psychiatrickom oddelení FNsP Žilina“ umožnil vybudovať základnú knižnicu psychoedukačne orientovaných kníh, zakúpiť spoločenské hry a zaobstarať vybavenie pre muzikoterapiu. 

Projekty podporil Nadačný fond Mobis v Nadácii Pontis.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina