Žilinská nemocnica sa pochválila ďalšími novými výťahmi, modernizácia sa pomaly blíži ku koncu


Foto: Žilinská nemocnica sa pochválila ďalšími novými výťahmi, modernizácia sa pomaly blíži ku koncu Foto: FNsP Žilina

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline zverejnila dnes 30. septembra na sociálnej sieti informáciu o ďalších nových výťahoch. Modernizácia najstarších výťahov v budovách nemocnice sa tak postupne blíži ku koncu. Celkovo sa v rámci nej vymieňa štrnásť kusov starých výťahov.

„Pripomíname, že kompletnú výmenu sme mohli zrealizovať vďaka finančným zdrojom Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky, za čo sme veľmi vďační, lebo bez peňazí by sme v našej nemocnici nemohli realizovať všetky tieto skvelé zmeny,“ uvádza FNsP Žilina vo svojej správe.

Podľa generálneho riaditeľa žilinskej nemocnice bola výmena nevyhnutná

„Som rád, že nám zriaďovateľ, ministerstvo zdravotníctva, schválilo finančné prostriedky na tento projekt, ktorý sme chceli zrealizovať čo najskôr. Výťahy sú maximálne opotrebované a často vykazujú poruchy, ich údržba sa tak stala finančne i personálne náročnou,“ uviedol Igor Stalmašek ešte začiatkom roka.


Moderné kabíny sú vybavené LED osvetlením a dverami s automatickým otváraním, čo uľahčí nástup a výstup návštevníkom s obmedzeným pohybom. Každá stanica zároveň umožní sledovať momentálnu polohu a smer pohybu výťahu

Modernizácia zahŕňa výmenu v pavilóne LDCH a psychiatrie (3 ks), na internom oddelení (4 ks), na oddelení gynekológie a pôrodníctva (4 ks), urológii (2 ks) a v priestoroch detského pavilónu (1 ks).

Galéria: 5 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina