Policajti a hasiči pátrali v noci na Horných Kysuciach po nezvestnom českom hubárovi


Foto: Policajti a hasiči pátrali v noci na Horných Kysuciach po nezvestnom českom hubárovi Foto: Hasiči Korňa

V nočných hodinách zo soboty na dnes 29. septembra 2019 bola na Kysuciach vyhlásená pátracia akcia. Na žiadosť polície boli požiadaní o pomoc aj hasiči z obce Korňa a ďalších okolitých obcí.

,,Presnejšie sa jednalo o nezvestného 54-ročného občana Českej republiky, ktorý sa vybral na zber húb v obci Klokočov a nevrátil sa na vopred dohodnuté miesto. Následne sme spoločne s políciou a ich kynológmi vykonávali postupné prehľadávanie jednotlivých trás, preverenie pohybu nezvestného v osadách a iných rekreačných chatách,” informujú hasiči z Korne na sociálnej sieti.

Približne o 02:00 hod. ráno bol nezvestný muž nájdený v poriadku a bez zranení, bol však dezorientovaný. Na pátracej akcii sa okrem príslušníkov policajného zboru podieľalo aj osem hasičov z Korne, traja hasiči z Klokočova, štyria hasiči z Turzovky a štyria z obce Vysoká nad Kysucou. 

,,Pátracia akcia sa skončila úspešne a poďakovanie od nájdeného muža a jeho kolegov nás zahrialo na srdci, veď len málo stačí a môže sa to stať aj našim blízkym. Poďakovanie patrí našim kolegom policajtom a členom Dobrovoľných hasičských zborov Korňa,” uzatvárajú hasiči v správe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Hasiči Korňa