Vo Vrícku sa stratil 72-ročný muž, pátrali po ňom profesionálni aj dobrovoľní záchranári


Foto: Vo Vrícku sa stratil 72-ročný muž, pátrali po ňom profesionálni aj dobrovoľní záchranári Foto: hzs.sk

Starší muž vo veku 72-rokov sa počas včerajšieho dňa s kamarátom pohyboval v lokalite Vrícka, k vozidlu už však nedorazil a nemal pri sebe mobilný telefón. Vo večerných hodinách bola preto zmobilizovaná Horská záchranná služba prostredníctvom tiesňovej linky 112, ktorá následne začala pátrať po tomto mužovi.

„Spolu s kamarátom sa pohyboval v priebehu dňa v lese nad obcou, avšak ku zaparkovanému vozidlu už nedorazil a nemal pri sebe ani mobilný telefón. Vo večerných hodinách bola rozbehnutá pátracia akcia, ktorá trvala do neskorých nočných hodín, kedy bola prerušená. Podľa niekoľkých svedkov mal byť muž videný v intraviláne obce. Tieto informácie sa však nepotvrdili, a tak polícia pokračovala v pátraní od nasledujúceho rána,“ uviedli záchranári na svojom webe.

Záchranári počas pátrania. Zdroj: hzs.sk

Muža nakoniec našli policajti, dôvodom jeho nezvestnosti bola zlá odbočka na chodníku. Podarilo sa mu prespať v stodole a ráno sa vrátiť do obce Fačkov:

„V pohotovosti bolo niekoľko profesionálnych aj dobrovoľných zmluvných záchranárov HZS so služobnými psami. V krátkom čase sa muža podarilo nájsť príslušníkom PZ. Muž, ktorý predchádzajúci deň zle odbočil v lese z chodníka, prespal noc v stodole a ráno pokračoval do obce Fačkov, kde bol napokon nájdený,“ uzavreli horskí záchranári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba