V žilinskom projekte WellPark v samom centre dostali priestor mladé lokálne firmy


Foto: V žilinskom projekte WellPark v samom centre dostali priestor mladé lokálne firmy
Galéria: 6 fotiek
Foto: Marek Malina

Takmer v samom centre Žiliny na aktuálne finišuje polyfunkčný objekt WellPark od žilinskej developerskej spoločnosti LICITOR development, ktorý v sebe spája jedinečnú architektúru zasadenú do atraktívnej lokality neďalekého Sadu na Studničkách. Klienti, ktorí sa už čoskoro nasťahujú do svojich vysnívaných domov, budú mať aj v centre mesta na dosah prírodu.

Začína to už pri prelínaní modernej architektúry s použitím prírodných materiálov - oceľová konštrukcia so staromestskou tehlou, drevo a zeleň s betónom.

Dostupná zeleň v projekte nekončí susedným mestským parkom, priamo v objekte sa nachádza átrium s vysadeným monumentálnym stromom Ginko Biloba. WellPark-u poskytne viac novým majiteľom aj vďaka spolupráci s mladými firmami.

Zdroj: LICITOR Development

O výsadbu zelene a jej návrh sa komplexne postarala žilinská firma JD Garden pod záštitou Ing. Mateja Jasenku.

Pri preberaní bytov dostanú budúci obyvatelia spolu s kľúčmi netradičnú spomienku v podobe obrazov od mladej dvojice umelcov z PATENTART. Tie sú inšpirované projektovou dokumentáciou WellParku a každý majiteľ dostane kus umenia aj s podobizňou vlastného bytu. 

Zdroj: LICITOR Development

O zapamätateľnosť projektu sa pri návrhu interiéru postarala ďalšia mladá a dynamická miestna firma - PURE JUNK. Tá hľadá inšpiráciu v už použitých materiáloch, vďaka čomu vytvárajú produkty doslova na mieru konkrétnemu priestoru a vízii. Ich dizajnéri sa podieľali aj na konečnom vzhľade projektu v priamom centre Žiliny pod mestským úradom.

Zdroj: PURE JUNK

Developer sa pri mnohých detailoch rozhodol nechať otvorené ruky mladým firmám, čo mu na oplátku prinieslo viac kreatívne a inovatívne riešenia. Na mieste vznikne po otvorení nová kaviareň, ktorá bude zabezpečovať raňajky aj pre hostí pripravovanej Piano Residence, neďalekému projektu taktiež z portfólia LICITOR Development. 

„Wellpark môžeme rozhodne zaradiť do skupiny zapamätateľných projektov. Okrem výraznej architektúry zanechávajú stopu aj drobné experimenty ako partnerstvá s mladými, začínajúcimi firmami. Odmenou za prejavenú dôveru sú potom menej tradičné riešenia na pohľad možno bežných vecí,“ uzavrela redaktorka Natália Mokoš Hulmanová na blogu novostavby.sk.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Licitor Development