Sezóna Bábkového divadla v Žiline začína, pocíťte nové inscenácie naživo


Foto: Sezóna Bábkového divadla v Žiline začína, pocíťte nové inscenácie naživo Foto: Bábkové divadlo Žilina

Pod dvojmesačnom letnom spánku hlási Bábkové divadlo v Žiline návrat na scénu. Do novej sezóny 2019/2020 pripravili žilinskí bábkari nové inscenácie, hosťovania na festivaloch, ako aj hravé Soboty s rozprávkou či jedinečné Večerné stredy pre dospelých, ktoré štartujú už od októbra.

Tohtoročná sezóna nesie názov Sezóna SK a bude venovaná predovšetkým slovenskej i svetovej klasike, ako aj súčasným klenotom v podobe knižných titulov pre deti a mládež. 

„Už teraz sa môžete tešiť na plyšového hrdinu – žabiaka Filemona, ktorý bude s najmenšími hľadať skutočný domov, ako aj na citlivý príbeh známeho slovenského outsidera – Neprebudeného od výnimočného Martina Kukučína. A v neposlednom rade na bratov Grimmovcov a ich skutočnú krásavicu – Snehulienku,“ uviedla dramaturgička BDŽ Mgr. Art. Petra Štorcelová.

V septembri Vás istotne pohladí po duši Škaredé káčatko, spolu s bábkarmi môžete navštíviť Afriku vo výpravnej a farebnej rozprávke Zvedavý sloník, a s dievčatkom Momo sa deťom snáď podarí získať aspoň trochu času a naučiť sa počúvať... 


Pocíťte novú divadelnú sezónu na vlastné oči s nami…
Bude to krása.
Vidíme sa?! 

PS: Viac na www.bdz.sk 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bábkové divadlo Žilina