„Zatiaľ čo v mnohých iných štátoch konzumujú divinu ako lahôdku, u nás ju ešte všeobecne pokladajú za menejcenné mäso, hoci by to malo byť naopak. Divina je mäso nielen veľmi chutné, ale aj zdravé. Jedným z dôvodov prečo u nás nie je divina obľúbená je skutočnosť, že mnohé gazdinky a kuchárky, ba i ženy samých poľovníkov nevedia divinu správne pripravovať. Pripravujú divinu nevhodným spôsobom, takže sa potom netreba čudovať, keď nám divina často nechutí a neradi sa k nej vraciame“.
Že muži vedia správne pripraviť mäso z diviny a sú výborní kuchári, sa môžete presvedčiť na podujatí „Nedeľa svätého Huberta“ v nedeľu 15. septembra 2019. V Skanzene Vychylovka - Nová Bystrica sa zídu šikovní, odvážni poľovníci, ktorí predvedú svoje kuchárske umenie širokej verejnosti prípravou jedál - špecialít z diviny.
Kysucké múzeum v Čadci a jeho zriaďovateľ Žilinský samosprávny kraj pozýva všetkých labužníkov poľovníckych špecialít, aby prišli ochutnať jedlá pripravené priamo pri objektoch skanzenu. Od 13.30 hod. nebude chýbať dobrá zábava pri Ľudovej hudbe Starejší z Novej Bystrice, ktorá spestrí a obohatí ochutnávku dobrôt z poľovníckej kuchyne.
Miesto: | Skanzen Vychylovka | |
Dátum: | 15.09.2019 - 13:30 |