Neznámy muž si mal na Mariánskom námestí prikladať na krk lovecký nôž, zasiahol mestský policajt


Foto: Neznámy muž si mal na Mariánskom námestí prikladať na krk lovecký nôž, zasiahol mestský policajt

Mestská polícia riešila v centre Žiliny prípad muža s loveckým nožom, ktorý mal ohrozovať nielen seba ale aj svoje okolie. Na linku 159 zavolal náhodný okoloidúci, ten vyjadril obavu o bezpečnosť ľudí na Mariánskom námestí.

„Boli sme vyslaní na základe telefonického oznamu občana na Mariánske námestie, ohľadom osoby, ktorá sa má pohybovať v blízkosti letných terás, kde sa sústredilo v tom čase viacero osôb. Muž si mal prikladať nôž na krk a ľudia sa cítili byť ohrození,“ opisuje zasahujúci mestský policajt Marek Šulaj.


Dotyčná osoba si mala prikladať nôž na krk a ľudia sa cítili ohrození

Po príchode na miesto bolo zistené, že oznam sa zakladá na pravde, avšak, muž mal nôž v tom čase zasunutý za pásom. „Túto osobu sa mi podarilo odzbrojiť bez použitia donucovacích prostriedkov. V tom čase sa na miesto dostavili aj ostatné hliadky, hliadky policajného zboru, v ktorých súčinnosti sme privolali rýchlu zdravotnú pomoc,“ spresňuje Marek Šulaj.

Vyťažovaním muža policajti zistili, že sa mal ešte pohybovať s nožom aj v smere od obce Mojš do Žiliny. Takisto mal tento nôž držať pred ľuďmi v ruke.

Nebezpečný muž bol v sprievode mestských policajtov prevezený do žilinskej nemocnice na psychiatrické oddelenie. Tam hliadka zistila, že je dlhodobým psychiatrickým pacientom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu