Muž v Martine olúpil 81-ročnú ženu, kriminalisti ho odhalili


Foto: Muž v Martine olúpil 81-ročnú ženu, kriminalisti ho odhalili
Galéria: 6 fotiek

Martinskí kriminalisti dôslednou operatívno-pátracou činnosťou odhalili podozrivého zo zločinu lúpeže.Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 25 ročného Martina (z Martina) zo zločinu lúpeže. Obvinený muž 9. januára podvečer v Martine na ulici Ambra Pietra pristúpil zozadu k 81 ročnej žene. Rukou ju udrel do oblasti krku a podkopol jej palicu, o ktorú sa opierala.

Žena po fyzickom napadnutí spadla na zem, kde sa jej obvinený snažil z ruky vytrhnúť kabelku, ktorú ona pevne držala. Napadnutá žena kričala o pomoc a prosila obvineného muža, aby ju nechal na pokoji. Ten ale neupustil od svojho konania a nohou jej stúpil na ruku, a tak sa mu podarilo vytrhnúť žene kabelku. Následne obvinený muž z miesta ušiel smerom k železničnej trati. V kabelke sa nachádzala peňaženka s finančnou hotovosťou, kľúče a rôzne osobné doklady a veci.

Počas vyšetrovania skutku kriminalisti operatívno-pátracou činnosťou vypátrali a zaistili časť vecí pochádzajúcich z lúpežného prepadnutia. Napadnutá žena uvedeným konaním utrpela zranenia, ktoré si nevyžadujú práceneschopnosť. Odcudzením kabelky a vecí v nej bola spôsobená predbežná škoda vo výške 250.-€. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 

zdroj: PZ SR




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu