Po sídlisku Solinky sa pohybujú falošní zamestnanci elektrární, klopú na dvere a pýtajú si podpis


Foto: Po sídlisku Solinky sa pohybujú falošní zamestnanci elektrární, klopú na dvere a pýtajú si podpis Foto: ilustračné

Niektorí obyvatelia sídliska Solinky zaznamenali v uplynulých dňoch dvoch mužov, ktorí sa pohybujú po bytovkách a klopú na dvere. Vydávať sa majú za zamestnancov elektrární a od ľudí si údajne pýtajú podpis na tablet.

„Okolo 17,00 hod. mi ktosi klopal na dvere. Za dverami stáli dvaja mladí muži, jeden bol nižší holohlavý a druhý vyšší, čierne vlasy a hustá čierna brada. Predstavili sa, že sú z elektrární a potrebujú overiť elektronický podpis pre elektrárne. Nepreukázali sa žiadnym preukazom,“ opisuje obyvateľka Tatiana, ktorá má s nimi osobnú skúsenosť.

Muži sa po jej reakcii mali otočiť a rýchlo odísť, následne sa ešte jeden z nich pohyboval po inej ulici. „Potom sa asi rozdelili, lebo na Smrekovej už chodil len jeden, ten bez brady a s tabletom, ničím sa nepreukázal,“ uvádza iná obyvateľka Soliniek.

Pred rokom sa takto po žilinských sídliskách pohybovali falošní vodári. Tí si mali obzerať priestory pivníc v bytových domoch. O technikách, ktoré najčastejšie využívajú podvodníci, sme písali aj v našom článku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu