Na cestu popri Vodnom diele striekajú nové značenie, zastavenie pri krajnici je po novom zakázané


Foto: Na cestu popri Vodnom diele striekajú nové značenie, zastavenie pri krajnici je po novom zakázané
Galéria: 5 fotiek

Cesta popri Vodnom diele Žilina prechádza v posledných týždňoch výraznými zmenami. Na trase do obce Mojš pribudli približne 3 kilometre zvodidiel a nové zvislé dopravné značky. Najnovšie sa zhotovuje nové vodorovné dopravné značenie a to na celom úseku cesty popri vodnej nádrži. 

Zvislé dopravné značky zakazujú zastavenie a státie na oboch stranách cesty. Rovnaký význam má aj žltá súvislá čiara, ktorá vyznačuje úsek so zákazom. V minulosti boli mnohí vodiči zvyknutí nechávať si odstavené autá kdekoľvek na trojkilometrovom úseku. Teraz im to nielen že zakazuje vodorovné aj zvislé značenie ale bráni im v tom aj samotné zvodidlo. 

Galéria: 5 fotiek

Toto opatrenie síce spôsobí úbytok parkovacích miest, avšak, nové pribudnú už čoskoro na začiatku aj konci cesty. Prvé nové parkovisko vzniká hneď vedľa skateparku pri hydrouzle a druhé zasa pri konečnej zastávke autobusu mestskej hromadnej dopravy pred obcou Mojš. 


Parkovacie plochy naposledy pribudli pred približne šiestimi rokmi, v súčasnosti však nepostačujú. S rastúcim počtom ľudí navštevujúcich vodné dielo a rôzne športové podujatia je potrebné miesta doplniť. Opatrenia v rámci organizácie dopravy tiež prispejú k zvýšeniu bezpečnosti.

V súvislosti s nedávnym dokončením montáže zvodidiel sa objavili prvé podnety, ktoré súvisia so zatarasením zaužívanej trasy cyklistov. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu