Kvôli tragickej dopravnej nehode je tunel Horelica uzatvorený


Foto: Kvôli tragickej dopravnej nehode je tunel Horelica uzatvorený

V pondelok 12. januára predpoludním došlo na ceste prvej triedy (I/11) v katastri mesta Čadca k vážnej dopravnej nehode. 20 ročný vodič (z Čadce) viedol osobné motorové vozidlo Škoda Fabia v smere od Žiliny na Čadcu. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim nákladným motorovým vozidlom DAF s návesom.

Následne prešlo nákladné motorové vozidlo DAF z doposiaľ presne nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazilo s nákladným motorovým vozidlom IVECO s prívesom.  48 ročný vodič (zo Žiliny) vozidla IVECO, žiaľ, pri prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Vodič osobného motorového vozidla a 50 ročný vodič (z Českej republiky) vozidla DAF pri dopravnej nehode utrpeli ťažké zranenia. U zranených vodičov bol vykonaný odber krvi za účelom zistenia, či neboli ovplyvnení návykovou látkou. U vodiča vozidla IVECO bude vykonaná pitva.

V súvislosti s touto tragickou udalosťou vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.Tunel Horelica je z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov uzavretý v oboch smeroch. Policajti cestnú premávku usmerňujú a odkláňajú na starú cestu cez mesto Čadca. 

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.
Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky. 

zdroj: PZ SR


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu