Cyklistická sezóna na Slovensku odštartovala v Trnave aj s účasťou CyS - Akadémie Petra Sagana


Foto: Cyklistická sezóna na Slovensku odštartovala v Trnave aj s účasťou CyS - Akadémie Petra Sagana Foto: Kadeti - stupne po kritériu. Zdroj: CyS - Akadémia Petra Sagana

Viacerí pretekári CyS - Akadémie Petra Sagana už síce mali za sebou svoje prvé štarty v tejto sezóne a to napríklad na pretekoch Trofeo Da Moreno v Taliansku, na Gent-Wevelgem juniors, na 59. Radsaison-Eröffnungsrennen v rakúskom Leondingu, na Trofeo Cinelli VC Hlohovce či na Českom pohári Veľká Bíteš – Brno – Veľká Bíteš, ale sezóna na Slovensku sa začala až cez víkend 6.-7. apríla dvoma kolami Slovenského pohára v Trnave resp. Suchej nad Parnou.

CyS - Akadémia Petra Sagana tu štartovala vo veľmi početnom zložení a aj keď nám viaceré víťazstva o kúsok ušli, tak sme sa prezentovali mnohými peknými výsledkami a dostali sa ako klub na čelo priebežného hodnotenia Slovenského pohára mládeže 2019. Najlepšie sa darilo kadetovi Martinovi Svrčekovi a kadetke Terke Kurnickej.

Obaja vyhrali v sobotu aj v nedeľu. Mladší žiak Martin Kadúc bol 2x druhý. Kadet Jakub Slivka zaznamenal jedno druhé a jedno tretie miesto. Cenné je víťazstvo Peti Machálkovej v cestných pretekoch žien. V kritériu zas dokázal zvíťaziť po samostatnom úniku aj náš junior Marek Gajdula.

Prvé preteky sa samozrejme neobišli ani bez pádov a zranení, ale dúfame, že to bude bez ďalších vážnejších následkov. Veríme, že všetci sa čoskoro opäť zapoja do nášho tréningového a pretekárskeho kolotoča. Najbližšie nás čakajú preteky MTB v Turčianských Tepliciach a tradičné podujatie Českého pohára v Kyjove už tento víkend.

Juniori a tréner Vyšňa na štarte. Zdroj: CyS Žilina



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: CyS - Akadémia Petra Sagana