Mesto Žilina reaguje na informácie o zámere výstavby parkovacieho domu na sídlisku Vlčince


Foto: Mesto Žilina reaguje na informácie o zámere výstavby parkovacieho domu na sídlisku Vlčince

Mesto Žilina informovalo v utorok 12. marca 2019 na svojej úradnej tabuli o zámere výstavby parkovacieho domu na sídlisku Vlčince. V súčasnosti prebieha posudzovanie vplyvov na životné prostredie, v rámci ktorého sa môžu obyvatelia vyjadrovať a zasielať pripomienky. Po zverejnení informácie o prebiehajúcom posudzovaní sa strhla veľká vlna kritiky a mnohí obyvatelia vyslovili s týmto zámerom nesúhlas.

Vedenie mesta preto reaguje na vzniknutú situáciu a ubezpečuje verejnosť, že tento parkovací dom nemá v pláne postaviť. Problém so statickou dopravou nielen na sídlisku Vlčince chce žilinská radnica vyriešiť inými spôsobmi.


Projekt výstavby parkovacieho domu na ulici Terézie Vansovej je síce v územnom pláne a rovnako s ním počíta Koncepcia riešenia problémov statickej dopravy na sídliskách z roku 2015. Nové vedenie mesta má však inú predstavu riešenia problematiky parkovania v Žiline, dnes na tento projekt dokonca nie sú vyčlenené ani žiadne peniaze, máme vypracovanú len projektovú štúdiu,“ uviedla hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

Aktuálne prebieha proces EIA, teda proces posúdenia vplyvov na životné prostredie. Príslušným orgánom v tejto veci je orgán štátnej správy, ktorý plní povinnosti na úseku posudzovania vplyvov na životné prostredie - teda okresný úrad. Pripomienky v tomto procese je preto možné doručiť tam.

„Až po skončení tohto procesu môžu nasledovať  procesy spojené s územným rozhodnutím, stavebným povolením, až následne sa môže riešiť otázka financovania tohto projektu až potom sa vyhlási súťaž na zhotoviteľa,“ uzavrela hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu