V bývalom areáli Doprastavu pravdepodobne vyrastie nový závod Sungwoo


Foto: V bývalom areáli Doprastavu pravdepodobne vyrastie nový závod Sungwoo

V Žiline by mal podľa slov primátora Igora Chomu vyrásť nový závod spoločnosti Sungwoo. Celková hodnota invesície je viac ako 50 miliónov eur. Na začiatku by mal nový závod priniesť 300 pracovných príležitostí, do 5 rokov by ich malo podľa plánu pribudnúť až 800.

„I napriek tomu, že to ešte nie je stopercentne rozhodnuté, pretože ešte stále rokujú aj s Českou republikou, odhadujem, že na 95 percent by to už mohlo byť rozhodnuté pre Žilinu. Veľmi intenzívne rokujeme s Kórejcami a mesto dáva plnú podporu tomuto projektu. Takisto ministerstvo hospodárstva ponúklo investorovi spoluprácu i nejaké benefity,“ povedal pre agentúru SITA Igor Choma.

„Pre Žilinu je to úžasné, aj keď je zrejmé, že nie všetci ľudia, ktorí si tam nájdu prácu, budú Žilinčania, ale dá sa predpokladať, že minimálne polovica bude zo Žiliny. A aj napriek relatívne slušnému číslu nezamestnanosti priamo v meste, ktorá je na úrovni 7,9 percenta, opätovné zníženie nezamestnanosti môže Žiline len pomôcť,“ dodal pre SITA primátor.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu