Kuriózny prípad vo Višňovom: jedno vozidlo a dvaja opití vodiči zadržaní v ten istý deň


Foto: Kuriózny prípad vo Višňovom: jedno vozidlo a dvaja opití vodiči zadržaní v ten istý deň

Dvoch podgurážených vodičov na tom istom motorovom vozidle Opel Corsa zastavili policajti v sobotu 13. decembra krátko po sebe.

Najskôr policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Žiline krátko predpoludním v obci Višňové zastavili vozidlo Opel Corsa s martinským evidenčným číslom. 43 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,07 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 2,23 promile). Muža predviedli na policajné oddelenie, kde bol po vytriezvení obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Asi o dve hodiny neskôr iná policajná hliadka spozorovala to isté motorové vozidlo Opel Corsa s martinským evidenčným číslom v obci Turie. Už samotná jazda zo strany na stranu upútala pozornosť policajtov. Vozidlo policajti zastavili a pri kontrole zistili, že vozidlo vedie 34 ročný vodič. Vykonanou dychovou skúškou bolo u vodiča zistené 1,17 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 2,44 promile). Podguráženého vodiča predviedli na policajné oddelenie, kde bol po vytriezvení obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Obidvom obvineným mužom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Foto: ilustračné


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu