Dnes očakávaná zmena grafikonu. Čo všetko sa mení?


Foto: Dnes očakávaná zmena grafikonu. Čo všetko sa mení?

Dnes je deň, kedy na slovenské trate vstupuje aj tretí železničný dopravca LEO Express. Zároveň ďalšia súkromná spoločnosť RegioJet nasadzuje svoje vlaky na hlavnú trať Bratislava - Žilina - Košice. Najviac sa zmeny grafikonu prejavia na trati Praha - Žilina - Košice, kde sa predvedie výber toho najlepšieho, čo jazdí v Českej republike a na Slovensku.

Štátny prepravca v konkurenčnom boji nasadzuje Pendolino. Na trati Bratislava - Žilina - Košice bude podľa slov šéfa RegioJetu Radima Jančury jazdiť najmodernejšia lokomotíva v Európe.

Aké zmeny pripravil ŽSSK pri výmene grafikonu?

Ako sme informovali , ŽSSK pridáva vlaky nielen na hlavnej trati. Celkom pribudne v Žilinskom kraji 22 spojov. Z toho bude 8 osobákov, 8 rýchlikov a 4 regionálne expresy. Dopravná sieť po zmene grafikonu zahŕňa 265 regionálnych vlakov a 139 diaľkových vlakov

Podľa slov hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko (ŽSSK) Jany Morháčovej si „polepšia si hlavne študenti a dochádzajúci za prácou v trojzmenných prevádzkach.”

Pozrite si prehľad zmien v Žilinskom kraji

Trenčín - Žilina
Pridané dva spoje - prvý s odchodom z Trenčína o 5.17 a druhý s odchodom zo Žiliny o 21.25

Žilina - Púchov

Pridané tri spoje - dva v smere z Púchova do Žiliny s odchodmi o 17.22 a 19.25 a jeden v opačnom smere s odchodom zo Žiliny o 11.51 h.

Žilina - Rajec

Počas rannej a popoludňajšej špičky hodinový takt, inak dvojhodinový.

Žilina - Čadca

Nový osobný spoj - s odchodom z Čadce o 6.05, premáva v pracovné dni.

Vrútky - Horná Štubňa

Pridané tri spoje - dva spoje premávajú z Hornej Štubne do Vrútok s odchodmi o 12.52 a 14.52. Tretím je spoj z Vrútok s odchodom o 14.20.

Ružomberok - Žilina

Pridané dva regionálne expresy -  z Ružomberka o 5.58 a do Žiliny má príchod o 6.54 a tiež vlak s odchodom zo Žiliny o 14.06 h a príchodom do Ružomberka o 15.06 h.

Žilina - Kraľovany

Pridané dva spoje - nový ranný expresný spoj z Ružomberka cez Kraľovany do Žiliny s odchodom o 5.58 a z Kraľovian o 14.54 smerujúci do Dolného Kubína.

zdroj: ŽSSK


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu