Dostane mesto Žilina štátnu pomoc vo výške 17,5 milióna eur?


Foto: Dostane mesto Žilina štátnu pomoc vo výške 17,5 milióna eur?

Ďalšia z hlavných tém predvolebnej kampane na primátora má pokračovanie. Odpustenie dlhu za kórejsku dedinu vo výške 17,5 milióna eur dohodla vláda na výjazdovom rokovaní 8. októbra 2014 v Žiline. Článok spolu s číslami a vyjadreniami si môžete prečítať na tomto odkaze - Vláda škrtne Žiline dlh 17,5 milióna eur!.

Poslanec zastupiteľstva upozornil na návrh Ministra hospodárstva

Žilinský poslanec Martin Kapitulík na svojej Facebookovej stránke upozornil na návrh, ktorý predložil minister hospodárstva Pavol Pavlis. Návrh môžete vidieť na obrázku, pojednáva o znížení sumy a zmene termínu splatnosti návratnej finančnej pomoci pre mesto Žilina.

zdroj: Facebook Martin Kapitulík


Reportáž z Veľkých novín TV JOJ si môžete pozrieť na tomto odkaze v čase približne 20:21.

Mesto reaguje na medializované skutočnosti. Odmieta ich ako dezinformácie, prečítajte si vyjadrenie v plnom znení

Mesto Žilina reaguje na dezinformácie, ktoré sa začali šíriť ohľadom pomoci štátu mestu s vysporiadaním návratnej finančnej výpomoci na financovanie výstavby obytného súboru Krasňany v zmysle schváleného uznesenia vlády SR z 8. októbra 2014, kedy vláda rokovala na Radnici mesta Žilina.

Mesto Žilina striktne odmieta šírenie akýchkoľvek dezinformácii o tom, že vláda Slovenskej republiky si neplní záväzok vyplývajúci z uznesenia č. 499/2014 z 8. októbra 2014, kedy vláda rokovala na Radnici mesta Žilina. Uznesenie jasne a zrozumiteľne deklaruje záväzok, že Ministerstvo financií SR a Ministerstvo hospodárstva SR majú realizovať v spolupráci s mestom Žilina opatrenia smerujúce k vysporiadaniu návratnej finančnej výpomoci poskytnutej mestu Žilina na základe uznesenia vlády SR č. 850/2005 na financovanie výstavby obytného súboru v Krasňanoch. Medzi uvedenými ministerstvami a mestom Žilina došlo k vzájomnej dohode v intenciách uvedeného uznesenia, kedy v rámci možností štátu dôjde k postupnému zníženiu záväzku mesta, presne v zmysle predmetného uznesenia vlády. Konečné vysporiadanie záväzku mesta sa predpokladá v časovom horizonte do dvoch rokov, kedy v zmysle dohody dôjde k úplnému vysporiadaniu štátnej návratnej finančnej výpomoci mestu Žilina. Týmto postupom sa mesto Žilina úplne zbaví záväzku z minulosti v súvislosti s výstavbou obytného súboru v Krasňanoch.

Nesprávnou interpretáciou uznesenia a následnej dohody mesta so štátom dochádza k šíreniu dezinformácií, ktoré cielene zavádzajú občanov Slovenskej republiky. Vláda voči mestu postupuje korektne a v zmysle uznesenia č. 499/2014, bod B.22, čím pomáha mestu Žilina zbaviť sa dlhu vo výške približne 17,6 mil. € za obytný súbor v Krasňanoch (takzvaná kórejská dedina).

zdroj: TS Mesto Žilina, Facebook Martin Kapitulík


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu