Jeden zo zakladateľov Združenia na záchranu Lietavského hradu Richard Horničák nečakane zomrel


Foto: Jeden zo zakladateľov Združenia na záchranu Lietavského hradu Richard Horničák nečakane zomrel Foto: hradlietava.sk

Vedenie správy hradu Lietava dnes informovalo o tom, že v noci z 5. na 6. februára 2019 zomrel jeden zo zakladateľov Združenia na záchranu Lietavského hradu, Richard Horničák. Ten odišiel nečakane, rýchly skon spôsobila krvná zrazenina usadená v cievach. Richard pomáhal fyzicky aj finančne pri dobrovoľníctve nielen na hrade Lietava.

„Bol pre nás vo všetkom obrovskou oporou. Ak ste potrebovali vyriešiť hocijaký problém, on bol ten správny človek. K prekážkam sa staval čelom a absolútne bez rešpektu. Za priateľa by dal ruku do ohňa. Keď už nebolo komu zavolať, zavolali ste jemu. Samotná jeho prítomnosť zaručovala bezproblémový priebeh kultúrnych, hudobných či športových stretnutí. A jeho typický sarkastický humor bol milý a vzácny v každej partii, v ktorej sa práve nachádzal. Bol „tým správnym kolieskom dobre premasteného stroja“, bez ktorého by prevádzka škrípala,“ uviedlo vedenie správy hradu Lietava na stránke. 

Posledná rozlúčka sa uskutoční v sobotu 9. februára 2019 o 13.30 na Novom cintoríne v Žiline. 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu