Katarzia & Roland Kánik v Novej synagóge (Slovensko Advent 2014)


Foto: Katarzia & Roland Kánik v Novej synagóge (Slovensko Advent 2014)

Predvianočný večer s Katarziou v rámci cyklu adventných koncertov RTVS bude v priamom prenose zo synagógy prenášať Dvojka (o 20.00) - ale budeme radi, ak prídete naživo!

Okrem folkového rapu minuloročného objavu slovenskej hudobnej scény, pesničkárky Katky Kubošiovej alias Katarzie, ktorú bude na klavíri sprevádzať Roland Kánik (Modré hory), sa predstavia v diskusii na pódiu ďalší hostia – Soňa Holúbková z Nadácie Krajina harmónie a herečka Anna Šišková. Moderátorkou bude Jarmila Lajčáková-Hargašová.

“Katarzia začala písať prvé texty ako trojročná, za spolupráce babičky Merry. Tajne v tomto hobby pokračovala až do zdanlivej dospelosti, pomocou naivných básničiek opisovala zmierovanie sa so životom. Pesničky začala skladať až v roku 2012, dovtedy nevedela prísť na to, akou formou vyjadriť búrlivé myšlienky. Venuje sa predovšetkým mládežníckej otázke: ako žiť? V priebehu roku a pol bez pomoci babičky vyrobila folk-rapové skladby a texty na tomto albume. Nie celkom obyčajným spôsobom, niekedy aj smutno-smiešne, rozpráva o obyčajných problémoch, vzťahoch ženy tretieho tisícročia poznačené slobodou. Skladby sú v slovenskom jazyku, vznikli z čistej lásky.” (z webu vydavateľstva Slnko Records ku Katkinmu debutovému albumu Generácia Y, ktorý vyšiel v roku 2013)

Vstupenky v cene 5,00 € kúpite v sieti Ticketportal alebo osobne na Stanici Žilina-Záriečie, prípadne si ich rezervujte emailom na rezervacie@stanica.sk a vyzdvihnete medzi 19.00 a 19.30 priamo v synagóge.

Vstup zdarma na koncert majú všetci darcovia našej zbierky Kúpte si nesmrteľnosť, aspoň takto sa vám chceme odvďačiť za vašu podporu rekonštrukcie. Ak ste medzi nimi, stačí ak napíšete vaše meno na rovnaký email rezervacie@stanica.sk.

EVENT

Miesto: -
Dátum: 10.12.2014 - 19:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu