Existuje osvedčený trik, ako sa vyhnúť tomu, aby vás nameral policajný radar


Foto: Existuje osvedčený trik, ako sa vyhnúť tomu, aby vás nameral policajný radar

Počas vianočných sviatkov vyráža každoročne na cesty zvýšený počet áut, ktorých vodiči cestujú za nákupmi, rodinou či za dovolenkami. Polícia sa snaží robiť maximum a na cestách pravidelne vykonáva preventívnu činnosť, hliadkuje, kontroluje u vodičov požívanie alkoholu a dokonca aj meria rýchlosť.

Mnohí vodiči sa ponáhľajú a snažia sa všetko stihnúť na poslednú chvíľu a tak sa často dopúšťajú rôznych priestupkov, najčastejšie prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti. Počas sviatkov pokoja a radosti sa tak stávajú dopravné nehody, ktorým predchádza často banálne zlyhanie či zbytočná chyba spôsobená vodičom. 

Aby ste domov vždy dorazili bezpečne a vyhli sa pokutám za rýchlosť, stačí využívať jeden rokmi overený a osvedčený trik. Na Vianoce predsa nikto nechce smútiť, ale naopak, tešiť sa. 


A ako vlastne funguje ten overený trik?

  1. Prvým dôležitým bodom je sledovanie dopravného značenia - značiek upozorňujúcich na maximálnu povolenú rýchlosť. Pomôcť môže aj navigácia s aktuálnymi mapami - napríklad Waze, ktorá obsahuje informácie o maximálkach na cestách.
  2. Ďalším, nemenej podstatným bodom, je sledovanie prístrojovej dosky - konkrétne tachometra resp. rýchlomera, ktorý zobrazuje aktuálnu rýchlosť vášho vozidla.
  3. Najpodstatnejšiu časť zohráva práve zosúladenie prvého a druhého bodu - rýchlosť na tachometri by teda nemala prekročiť údaj, ktorý ste videli na zvislej dopravnej značke alebo v navigácii. 

Možno ste po prečítaní tohto článku zaskočení, no jeho cieľom bolo pripomenúť všetkým vodičom, aby jazdili opatrne a bezpečne, najmä teraz, kedy je na cestách množstvo áut a tiež „víkendových vodičov“, zvýšený výskyt poľadovice a zhoršená viditeľnosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu