Pozor pri nakupovaní darčekov v Žiline! Neznáme osoby nazerajú do áut, objavili sa aj prvé krádeže


Foto: Pozor pri nakupovaní darčekov v Žiline! Neznáme osoby nazerajú do áut, objavili sa aj prvé krádeže Foto: čitateľ

Obchodné centrá v Žiline sa s príchodom Vianoc čoraz viac zapĺňajú autami, v ktorých si ľudia nechávajú všetky svoje nákupy. Medzi zakúpeným tovarom sú často veľmi cenné veci, elektronika či šperky. Tí, ktorí nemajú na aute fólie alebo si nákup neukryli do kufra, môžu ľahko pritiahnuť zlodejov. 

V čase blížiacich sa sviatkov narastá aj počet zlodejov, ktorí sa pohybujú po parkoviskách a nazerajú do zaparkovaných áut. Doteraz nám čitatelia hlásili podozrivé správanie neznámych osôb na parkovisku pri obchodnom centre Atrium Dubeň, predajni Merkury Market, NAY Elektrodom aj hypermarkete Tesco.

Jeden alebo viacerí muži skúšali, či sú autá na parkoviskách uzamknuté a nazerali cez okná do vnútra. Nepodceňujte preto situáciu a keď sa presúvate medzi obchodmi, nákupy si dobre uschovajte. Ideálne je vložiť ich do kufra, kde ich zakryjete roletkou. 

Objavili sa už aj prvé krádeže

Podľa doteraz získaných informácií malo dôjsť k jednej z krádeží pri predajni Merkury Market. Zo zaparkovaného auta odcudzil zlodej nákup v hodnote približne 500 eur. Incident sa stal v stredu 19. decembra približne okolo 18:30 hod.

Zlodej ukradol nákup v hodnote cca 500 €. Boli tam dvoje pánske Timberland hodinky, dvoje pánske topánky, bunda, tričká, kozmetický balíček a ďalšie darčeky pre celú rodinu,“ opisuje poškodená čitateľka.


Ďalší prípad sa mal stať pri predajni NAY elektrodom na sídlisku Vlčince, kde bol taktiež odcudzený nákup zo zaparkovaného osobného vozidla. V tomto prípade zatiaľ nepoznáme výšku spôsobenej škody. 

Podozrivé osoby spozoroval aj ďalší náš čitateľ a to v blízkosti zastávky MHD Matice Slovenskej, tiež na sídlisku Vlčince. Skúšali sa mu dostať do auta no boli vyrušení vodičom trolejbusu.

„Dnes boli na Vlčincoch pri zastávke Matice Slovenskej spozorovaní dvaja muži, ktorí chodili okolo nášho auta a skúšali, či je odomknuté. Obzerali si ho no následne, keď na nich jeden vodič MHD zatrúbil a začal ich fotiť, sa vzdialili cca 30 metrov a potom odišli,“ spresňuje čitateľ Róbert.

Každoročne je zaznamenaný zvýšený výskyt krádeží a zlodejov, preto situáciu nepodceňujte. Ak vidíte niečo podozrivé, neváhajte kontaktovať políciu. Tá udalosť vždy preverí a vy možno vďaka svojmu oznámeniu zabránite krádeži cenných vecí.

V prípade neopodstatneného volania sa nemusíte obávať žiadnych sankcií zo strany polície.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: čitatelia