Žilinský hokej zažíva ťažké časy, MsHK Žilina má snahu o prinavrátenie dôvery a dobrého mena


Foto: Žilinský hokej zažíva ťažké časy, MsHK Žilina má snahu o prinavrátenie dôvery a dobrého mena Foto: Mesto Žilina

Žilinský hokej zažíva ťažké časy. Neľahkú situáciu, ktorá pretrváva už niekoľko mesiacov, muselo riešiť nové vedenie radnice len krátko po svojom nástupe. MsHK Žilina má snahu o prinavrátenie dôvery a dobrého mena hokeju.

Prvým krokom nového vedenia mesta bolo zastabilizovanie aktuálnej situácie. Mestskí poslanci zvolili v pondelok 10. decembra nové zloženie orgánov spoločnosti MsHK Žilina a navyše im odklepli finančnú dotáciu vo výške 70-tisíc eur, ktorá je potrebná pre správne pokračovanie chodu klubu v aktuálne prebiehajúcej sezóne.

„Uvedomujeme si, že súčasný stav v žilinskom hokeji je nepriaznivý pre obe strany. Našou ambíciou je vyriešiť tento problém a zároveň sa zodpovedne postaviť k záväzkom, ktoré nám vyplývajú zo zmlúv a faktúr. Ak by sme dotáciu, ktorú navrhoval poslanec Juriš neschválili, hokejová spoločnosť by išla do likvidácie, svoje záväzky by si však klub musel splniť, a to by vyvolalo ďalšie náklady. Zároveň sme si však vedomí, že finančné prostriedky mesta na šport musíme rozdeľovať spravodlivo medzi všetky športy a ich použitie musí byť transparentné,“ zdôraznil žilinský primátor Peter Fiabáne.


Zároveň doplnil, že schválených 70-tisíc eur pokryje výplaty pre hráčov za október a november. Okrem nového predstavenstva a dozornej rady klubu prišiel do žilinského áčka i nový tréner. Od štvrtka 13. decembra trénuje žilinské „áčko“ Stanislav Škorvánek.

„Sezónu chceme dotiahnuť s čo najlepším výsledkom, teda nezostúpiť do baráže a adekvátne k tým finančným prostriedkom, ktoré máme k dispozícii. Pre mňa je dôležité, aby sme na zimný štadión opäť dotiahli divákov i sponzorov a aby sme prinavrátili žilinskému hokeju jeho úspešnú minulosť,“ dodal Peter Fiabáne.

V najbližšom období pripraví vedenie mesta víziu fungovania klubu do budúcnosti, v ktorej predostrie poslancom, ale i širokej verejnosti, aké kroky je potrebné urobiť, aby sa hokeju v Žiline vrátila dôvera.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina