Pred OC Aupark v Žiline sa včera pohyboval zvláštne sfarebný holub


Foto: Pred OC Aupark v Žiline sa včera pohyboval zvláštne sfarebný holub Foto: čitateľka

Počas včerajšieho dňa sa pred jedným z vchodov do nákupného centra Aupark v Žiline pohyboval zaujímavo sfarbený holub, ktorý sa už na prvý pohľad líšil od ostatných. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o plemeno Slovenský hrvoliak žltý, ktorého chovajú väčšinou drobnochovatelia ako okrasný alebo výstavný druh. Ako sa do centra Žiliny dostal nie je známe, po určitom čase si ho z miesta vzala pani s tým, že pozná majiteľa.

Čitateľka nám poslala aj fotografiu, na ktorej je možné vidieť časť označenia holuba na nohe. Pre vypátranie pôvodu sme kontaktovali Medzinárodnú testovaciu stanicu holubov v Žiline, tá sa však zaoberá chovom poštových a nie okrasných alebo výstavných holubov.

„Holub musel uletieť niekomu z okolia a možno ho tam niekto zámerne vypustil,takýto holub nedokáže preletieť väčšiu vzdialenosť,“ dodal zástupca stanice. Holub tak pravdepodobne uletel niektorému z drobnochovateľov v Žiline alebo blízkom okolí.

Slovenský hrvoliak je holub, ktorý každého milovníka holubov zaujme neobyčajnou krásou tvarov, eleganciou a živým temperamentom. Podľa stránky slovenskyhrvoliak.sk je toto pravé slovenské plemeno na našom území od 19. storočia a je súčasťou nášho kultúrneho dedičstva.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu