Vianočné trhy začínajú v Žiline už v piatok, tento rok prinesú niekoľko noviniek


Foto: Vianočné trhy začínajú v Žiline už v piatok, tento rok prinesú niekoľko noviniek

Už tento piatok, 23. novembra 2018, začínajú v Žiline tradičné vianočné trhy. Na nadchádzajúci ročník si mesto Žilina pripravilo pre návštevníkov niekoľko zmien oproti trhom, na ktoré sme boli v minulosti zvyknutí. Najviditeľnejšou zmenou je nové rozostavenie stánkov na Mariánskom námestí, keďže ich počet oproti minulosti narástol. 

Ako sme informovali pred časom, mesto Žilina nepredĺžilo spoluprácu so spoločnosťou, ktorá výmenou za niekoľko stánkov na Mariánskom a Hlinkovom námestí zaisťovala choď Vianočných trhov v Žiline vrátane inštalácie a prevádzky klziska. Mesto preto tento rok časť organizácie a technického zabezpečenia súťažilo. 

Na základe nepredĺženia zmluvy dalo mesto tento rok do aukcie aj “uvoľnené” stánky, ktoré v minulosti vďaka spolupráci využívala výmenou za zabezpečenie externá firma. Ich rozmiestnenie na Mariánskom námestí sa zmení, na strane pri Radnici pribudne nová “ulička”. Vianočné trhy budú mať štyri vstupy. 

K pôvodnému rozmiestneniu stánkov na Mariánskom námestí pribudlo nové “rameno”.

Okrem nového rozostavenia by malo pribudnúť na vianočných trhoch niekoľko noviniek. Spoločnosť Siemens Mobility, s.r.o. darovala mestu prvky vianočnej výzdoby, a to konkrétne jeleniu rodinu v hodnote 9 180 eur s DPH a svetelné prúdy vody do fontány v hodnote 5 700 eur. Predajcovia gastronomického sortimentu uzavreli s mestom, na základe výsledkov elektronickej aukcie, nájomné zmluvy na dobu určitú. 


Prevádzkovať stánky tak budú do 23. decembra 2018, podľa zmlúv sú nájomcovia povinní zabezpečiť nepretržitý predaj v prenajatom stánku v čase minimálne od 14:00 do 22:00 hod., maximálne do 23:00 hod.

Po tejto hodine sú predajcovia povinní ukončiť predaj. Novinkou je aj nariadenie, že predajcovia musia vo svojej prevádzke zabezpečiť používanie výhradne papierového alebo kompostovateľného riadu - týka sa to tanierov, pohárov, príborov, servítok či iných obalov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu