Na frekventovanej križovatke medzi obcami Turie a Porúbka vybudujú ostrovček a zvýšia bezpečnosť


Foto: Na frekventovanej križovatke medzi obcami Turie a Porúbka vybudujú ostrovček a zvýšia bezpečnosť Foto: ŽSK

Žilinský samosprávny kraj zverejnil včera 4. novembra 2018 na sociálnej sieti informáciu o pripravovaných zmenách za účelom zvýšenia bezpečnosti v premávke, ktoré prebehnú na vybraných križovatkách v kraji. Župa chce do konca novembra vybudovať 6 bezpečnostných ostrovčekov na križovatkách v obciach Kraľovany, Ľubeľa, Partizánska Ľupča, Turie, Moškovec a Benice.

Neprehľadné križovatky tak budú nielen bezpečnejšie ale doprava na nich bude aj plynulejšia. V ďalšom roku chce úrad ŽSK pokračovať s úpravami ďalších nebezpečných križovatiek.

Na spomínanej križovatke cesty I. triedy a cesty III. triedy, ktorá spája obec Porúbka s obcou Turie, tak dôjde v blízkej dobe k prvým stavebným prácam. V rámci projektu sa cesta nielen rozdelí ostrovčekom, ale vyznačia sa aj jazdné pruhy. Organizácia dopravy je v tomto úseku často chaotická a niektorí vodiči nevedia, ako správne jazdiť či zastaviť. Faktom je, že s pribúdajúcimi kolónami v Bytčici sa hustota premávky v križovatke výrazne zvýšila.

Cez obec Turie prechádza v súčasnosti veľké množstvo vozidiel, ktoré smerujú z Rajca do Žiliny a opačne. Vodiči totiž volia obchádzku práve tadiaľ, nakoľko býva mestská časť Bytčica v ranných aj poobedňajších hodinách upchatá a v kolónach sa čaká desiatky minút. Obchádzkou cez Turie a následne Višňové a Rosinu ušetria denne šoféri množstvo času.

Obyvatelia týchto obcí by uvítali, keby kompetentní čim skôr vyriešili napojenie Rajeckej doliny na diaľničný privádzač, prípadne by vykonali zmeny za účelom zlepšenia priepustnosti križovatky na vjazde do Žiliny. Obce Turie, Višňové a Rosina by boli odľahčené od nežiadúceho tranzitu a hustota premávky na križovatke, ktorú ide župa upravovať, by sa vrátila do normálu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK