Na žilinskom letisku zasahujú záchranné zložky, stala sa tam simulovaná letecká nehoda


Foto: Na žilinskom letisku zasahujú záchranné zložky, stala sa tam simulovaná letecká nehoda Foto: Facebook Falck SK

Na Letisku Žilina v Dolnom Hričove bola dnes 17. októbra v dopoludňajších hodinách simulovaná letecká nehoda. Ide o súčinnostné cvičenie záchranných zložiek, ktoré preverí prácu záchranárov. Počas cvičenia bude po prvý krát využité skutočné lietadlo - odstavený bývalý vládny špeciál a niektoré záchranné akcie budú prebiehať aj priamo v ňom.

Na mieste zasahujú zložky Rýchlej zdravotnej služby Žilina, Červeného kríža, Krajského a Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Žilina a tiež Polícia SR. Všetci budú spoločne pomáhať pri odstraňovaní následkov simulovanej nehody lietadla s 25 cestujúcimi.

Posádku lietadla tvoria dobrovoľníci z vysokej školy, ktorí sú profesionálne maskovaní na rôzne typy poranení, od ľahších odrenín, šoku až po veľmi vážne zranených.

„Cieľom cvičenia bude prakticky precvičiť činnosť záchranných zložiek letiska, ostatných zložiek Integrovaného záchranného systému a iných podporných zložiek pri riešení leteckej nehody, po jej vzniku a odstraňovaní jej následkov. Precvičí sa zároveň aj procedúra vyrozumenia o vzniknutej situácii, výmena informácii medzi záchranárskymi zložkami a tiež reálne dojazdové časy povolaných zložiek integrovaného záchranného systému,“ informuje žilinské letisko na svojej Facebook stránke.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Letisko Žilina