Vladislav bodol päť krát nožom do brucha a hrude 43-ročného muža, hrozí mu až 20 rokov väzenia


Foto: Vladislav bodol päť krát nožom do brucha a hrude 43-ročného muža, hrozí mu až 20 rokov väzenia Foto: KR PZ Žilina

V nedeľu 14. októbra došlo v mestskej časti Martin - Záturčie k pokusu o vraždu. Vladislav (59) z okresu Žilina napadol v popoludňajších hodinách nožom 43-ročného muža. Útočník ho mal opakovane päť krát bodnúť do hrude a brucha. Incident sa odohral pred drevenou chatkou pred panelákom.

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu 59 ročného muža z okresu Žilina. Obvinený muž mal v nedeľu 14. októbra v úmysle usmrtiť bezdôvodne vysúvacím nožom opakovane päť krát do hrude a brucha bodnúť 43 ročného muža,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Napadnutý muž utrpel zranenia s priamym ohrozením na živote, ktoré si vyžiadali okamžitý lekársky zákrok. Útočníka polícia po čine zadržala.

„Vyšetrovateľ podal na obvineného podnet na návrh na vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov,“ spresnila Balogová.


Prokurátor Krajskej prokuratúry Žilina podal návrh na vzatie obvineného Vladislava do väzby. Dôvodom podania návrhu je obava z úteku obvineného ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti. 

„Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina bude o návrhu prokurátora rozhodovať dnes 17.10.2018 o 10:00 hod.,“ informoval JUDr. Milan Cisarik, prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina.

Aktualizácia 11:00 hod.

„Návrhu prokurátora sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina vyhovel a rozhodol o vzatí obvineného do väzby.  Dôvodom väzby je obava z úteku obvineného ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti.  Rozhodnutie o väzbe zatiaľ nie je právoplatné, obvinený si ponechal lehotu na podanie sťažnosti,“ uviedol JUDr. Milan Cisarik, prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina