Mestská polícia začína s kontrolou dodržiavania prikázaného smeru jazdy na Šibeniciach


Foto: Mestská polícia začína s kontrolou dodržiavania prikázaného smeru jazdy na Šibeniciach

Prednedávnom sme vás informovali o opatreniach polície, ktoré majú prispieť k zlepšeniu plynulosti cestnej premávky na ceste I/18 - ul. Košická, v smere na Martin. V súvislosti s novoprijatými opatreniami bol na Šibeniciach osadený prikázaný smer odbočenia vpravo.

Mnohí vodiči boli zvyknutí odbočovať smerom od Celulózky a mestskej časti Rosinky na cestu 1. triedy. Po novom už táto možnosť nie je a preto sa všetci musia vrátiť späť smerom do mesta.

Nová zvislá dopravná značka „Prikázaný smer jazdy vpravo“ je na križovatke ulice Osloboditeľov a Košickej osadená niečo vyše týždňa. Výnimku dostali vozidlá mestskej a prímestskej autobusovej dopravy, ktoré touto trasou premávajú.



Od stredy 10. októbra bude vykonávaná kontrola dodržiavania

Mestská polícia pristúpila od stredy ku kontrole dodržiavania príkazovej značky. Veľká časť vodičov ju totiž ignoruje a naďalej odbočuje doľava. Kontroly budú prebiehať v čase dopravnej špičky, kedy býva často premávka tak zhustená, že kolóna siaha až po semafor pri hypermarkete Tesco.

Vodiči by nemali dostávať pokuty, ale budú upozornení a navedení na odbočenie vpravo. Hliadky mestskej polície tak budú vykonávať preventívnu činnosť, ktorá zabezpečí plynulosť premávky v súvislosti s opatreniami štátnej polície.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu