Požiar drevenice v Makove mala spôsobiť 33-ročná Češka, ktorá si založila oheň na terase


Foto: Požiar drevenice v Makove mala spôsobiť 33-ročná Češka, ktorá si založila oheň na terase
Galéria: 5 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

V súvislosti s požiarom, ktorý vypukol včera 4. októbra krátko pred 02:30 hod. v obci Makov, už padlo obvinenie. Z prečinu všeobecného ohrozenia obvinil vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci 33-ročnú ženu z Českej republiky.

„Obvinená žena sa v noci zo stredy na štvrtok (3. - 4.10.) zdržiavala v obci Makov, časť Hlboké. Okolo pol tretej nadránom mala vojsť na terasu chalupy, kde mala z uskladneného suchého dreva založiť oheň. Oheň sa následne neovládateľne rozšíril na celú chalupu,“ informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Pri požiari došlo k zhoreniu chalupy, čím bola majiteľovi spôsobená škoda vo výške približne 160 000 €. Obvinená žena je stíhaná na slobode a v prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.


Galéria: 5 fotiek

Pri likvidácii požiaru zasahovali hasiči z hasičskej stanice v Čadci a z hasičskej stanice v Turzovke s troma kusmi hasičskej techniky. Postupne museli strhávať plechovú konštrukciu strechy za účelom vyhľadania skrytých ohnísk, ktoré následne uhasili.

„Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. V priebehu zásahu hasiči v spolupráci s členmi dobrovoľných hasičských zborov obcí Makov, Turzovka a Vysoká nad Kysucou vykonávali hasiace práce z vonkajších aj vnútorných priestorov objektu a zamedzili šíreniu požiaru,“ informoval Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina