Jedinečný zážitok: ochutnajte Michelinské menu na Karlovském gastrofestivalu


Foto: Jedinečný zážitok: ochutnajte Michelinské menu na Karlovském gastrofestivalu

Už ste niekedy navštívili Karlovský gastrofestival? Nenechajte si ujsť jubilejný 10. ročník tejto chutnej akcie, ktorá sa koná len kúsok za českou hranicou, hodinku autom od Žiliny. Vo Velkých Karlovicích, uprostred krásnej prírody Beskýd, môžete prežiť víkend 6. a 7. októbra s dobrým jedlom, bohatým farmárskym trhom, súťažami o najlepší valašský frgál či klobásu a ďalším sprievodným programom.

Usporiadatelia nezabúdajú ani na náročných gurmánov. Aj tento rok pripravujú degustačné večery so zážitkovou gastronómiou v miestnom Spa hoteli Lanterna, tradične aj s účasťou šéfkuchára oceneného prestížnou michelinskou hviezdou.

„Michelinskí kuchári u nás hosťujú pravidelne, tento rok k nám ale prvýkrát zavíta šéfkuchár ocenený “nielen” raz, ale hneď dvoma hviezdami. Už jedna hviezda je ocenením mimoriadnej kvality reštaurácie. Dve a tri ju radia na vrchol. Šéfkuchárovi Nicolasovi Decherchimu sa prvú hviezdu pre reštauráciu Paloma vo Francúzsku podarilo získať už pol roka po otvorení, druhú pridal o dva roky neskôr, čo je tiež unikát. Gurmáni môžu jeho um oceniť na sobotňajšom michelinskej galavečeri a nedeľnom michelinskom obede. Je to skvelá príležitosť ochutnať špeciality z rúk michelinského kuchára, bez toho aby ste museli cestovať ďaleko do zahraničia,“ láka Tomáš Blabla, riaditeľ Karlovského gastrofestivalu a súčasne usporiadateľského Resortu Valachy.

Ďalšou príležitosťou bude v piatok 5. októbra galavečera Prvá republika, ktorý pri príležitosti tohtoročného 100. výročia založenia republiky pripomenie gastronómiu vtedajšej doby. Na tento večer zostávajú posledné dve miesta.

Na záver sa v nedeľu 7. októbra uskutoční ešte degustačný večer s popredným moravským vinárstvom Kadrnka, ktoré pred pár dňami získalo prestížne ocenenie Vinár roka 2018 SR v kategórii Rodinných vinárstiev a titul Národný šampión bielych vín za Rizling rýnsky. Ocenený Rizling sa bude v rámci menu tiež nalievať, všetko so sprievodným slovom vinára Henricha Kadrnku.

Náš tip: Predĺžte si nedeľnú návštevu Karlovského gastrofestivalu až do pondelka za zvýhodnenú cenu, s neobmedzeným vstupom do wellness 

Čo je Karlovský gastrofestival?

Najnavštevovanejší gastrofestival v Českej republike. Návštevníkom ponúka ochutnávky (nielen) valašských špecialít pri hoteloch a krčmičkách v údolí Léskové vo Velkých Karlovicích. Vstup je tradične zadarmo, medzi gastro zastávkami návštevníkov prepravuje vláčik, autobus a konský povoz.

Súčasťou je aj farmársky trh, súťaže o najlepší frgál a klobásu, remeselný jarmok, posedenie s muziku, barmanské večery, kuchárske šou či frgálová manufaktúra. To všetko dopĺňajú galavečere v Spa hotela Lanterna. Viac informácií na www.karlovskygastrofestival.cz




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Resort Valachy