Druhá etapa pretekov Okolo Slovenska 2018 s hviezdnym obsadením prejde aj cez Žilinský kraj


Foto: Druhá etapa pretekov Okolo Slovenska 2018 s hviezdnym obsadením prejde aj cez Žilinský kraj Foto: okoloslovenska.sk

Už dnes o 17:00 odštartuje prológom najväčší cyklistický sviatok na Slovensku - pretek Okolo Slovenska 2018. Organizátori si v štyroch etapách pripravili atraktívny program nielen pre fanúšikov cyklistiky, ale aj samotných pretekárov. Tento rok je o to atraktívnejší, že kvalita štartovej listiny je na nebývalej úrovni.

Druhá etapa preteku bude navyše prechádzať aj cez Žilinský kraj, jeho obyvatelia budú môcť zažiť hviezdy svetovej cyklistiky na čele s čerstvým víťazom osemetapového preteku Okolo Británie a najlepším vrchárom tohtoročnej Tour de France Julianom Alaphilippom.

Tím Quick-Step Floor, ktorý momentálne vedie poradie tímov v klasifikácii WorldTour pred Sky, prichádza s hviezdnym obsadením. Za Quick-Step budú u nás štartovať Julian Alaphilippe, Bob Jungels, Niki Terpstra, Zdeněk Štybar, Yves Lampaert, Fabio Jakobsen a Iljo Keisse. Športový riaditeľ tímu Tom Steels sa na nadchádzajúci pretek teší. Tím sa predstaví na slovenskom preteku vôbec po prvýkrát. 

„Prichádzame so zostavou, ktorá môže zabojovať o oboje - etapové prvenstvá aj dobrý výsledok v celkovom poradí. Po prvých dvoch dňoch bude podoba celkového poradia relatívne ustálená, takže skúsime byť vpredu hneď od štartu buď s Julianom alebo Bobom, pričom pre hromadné dojazdy podporíme Fabia. Na Slovensku nie sú ľahké etapy a na otvorených cestách môže tiež hrať rolu aj vietor. My však nechceme, aby nás to odradilo od obohatenia už aj tak celkom pôsobivej zbierky tohtosezónnych víťazstiev,“ dodal pre web cycling-info.sk.

Štartovať na preteku bude aj Bora-Hansgrohe, privezie so sebou rodákov Juraja Sagana a Erika Bašku. Peter Sagan na preteku nepredstaví, keďže aktuálne štartuje na prestížnej Vuelte. Na území Žilinského kraja bude z dôvodu pretekov niekoľko uzávierok, polícia dohliadne na bezpečnosť najväčších cyklistických pretekov na Slovensku.

Počas druhej etapy dňa 14. septembra 2018 v dĺžke 191,7 km sa bude presúvať pelotón po trase z Ružomberka do Dubnice nad Váhom nasledovne: 

v okrese Ružomberok
Cesta I/59 Ružomberok (Biely Potok) – Banská Bystrica v čase od 13:00 hodiny do 14:00 hodiny  


v okrese Turčianske Teplice 

Cesta I/14 Šturec – Čremošné v čase od 14:45 hodiny do 14:59 hodiny
Cesta III/2174 Čremošné – Háj – Turčianske Teplice v čase od 14:59 hodiny do 15:07 hodiny 
Cesta III/2183 Turčianske Teplice – Dubové – Budiš – Jasenové v čase od 15:07 hodiny do 15:32 hodiny 

v okrese Žilina 

Cesta I/64 Fačkovské sedlo – odbočka smer Čičmany v čase od 16:05 hodiny do 16:15 hodiny
Cesta III/2112 odbočka smer Čičmany - Čičmany – hranica kraja s TN v čase od 16:15 hodiny do 16:30 hodiny

Štart, cieľ a trasa druhej etapy Okolo Slovenska 2018



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu