Časť betónovej plochy pred plavárňou v Žiline zmizne, nahradí ju zeleň, mobiliár a dlažba


Foto: Časť betónovej plochy pred plavárňou v Žiline zmizne, nahradí ju zeleň, mobiliár a dlažba Foto: Takto vyzerala plocha pred niekoľkými týždňami.

Priestor pred Mestskou krytou plavárňou v Žiline podlieha v posledných týždňoch stavebným úpravám, ktorých cieľom je spevniť plochu. Väčšina Žilinčanov si pamätá stav priestoru pred úpravou parovodu. Po nej zhotoviteľ miesto vyasfaltoval a zanechal rovnú plochu, na nákladoch sa polovicou podieľali Mesto Žilina a Žilinská teplárenská.

To sa postupne mení, mesto plánuje v mieste vysadiť stromy a zasiať trávnik. Pribudnúť by mali aj nové lavičky, cyklostojany po stranách pri vchode sú už na mieste. Na vegetačné úpravy spevnenej plochy pred MKP Žilina plánuje mesto Žilina minúť predbežne 3 700 eur, ako to vyplýva zo zverejneného verejného obstarávania.

V priestore priamo pred schodmi ku hlavnému vstupu by mala asfalt nahradiť dlažba s erbom mesta. Celkovo predstavuje plánovaná trávnatá plocha veľkosť viac ako 300 metrov štvorcových. 


„V rámci drobnej architektúry sa osadia prvky mestského mobiliáru lavičky, smetné koše, kvetináče, stojany na bicykle. Doplnené prvky budú zhotovené na báze dreva a kovu a kameňa. Oddychová zóna okolo lavičiek bude dotvorená šlapákovými kameňmi, ktoré vytvárajú akési cestičky k jednotlivým lavičkám,“ uvádza zákazka na vegetačné úpravy pri realizácii stavebných úprav spevnenej plochy pred MKP Žilina.

Uchádzači môžu predkladať ponuky do 17. septembra 2018. Oddychová zóna, ktorá úpravami vznikne, je tienená od cesty už existujúcimi stromami. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu