Vážna situácia v Terchovej po silnej búrke 21.7.2014


Foto: Vážna situácia v Terchovej po silnej búrke 21.7.2014
Galéria: 3 fotky

Terchová 22. júla (TASR) - Záchranárom Horskej záchrannej služby (HZS) sa po pondelkovej silnej búrke a prívalových dažďoch podarilo dostať do bezpečia 67 turistov aj s personálom chaty Vrátna a 55 turistov z hornej stanice lanovky pod Chlebom. HZS o tom informuje na svojej internetovej stránke.

Po silnej búrke s množstvom prívalových zrážok začalo z okolitých svahov zaplavovať chatu Vrátna. „V chate sa nachádzalo 67 turistov aj s jej personálom. Prístupová cesta bola na viacerých miestach zaplavená alebo strhnutá. V tiesni sa ocitlo aj 55 turistov na hornej stanici lanovky pod Chlebom. Záchranárom sa podarilo v neskorých večerných hodinách všetkých uviaznutých, medzi ktorými bolo aj 15 detí, evakuovať a dostať do bezpečia, noc prečkali na dome HZS vo Vrátnej a na hoteloch v okolí,“ spresnila HZS.

Na záchrannej akcii sa zúčastnilo 25 profesionálnych a dobrovoľných záchranárov HZS z Malej a Veľkej Fatry. „Riaditeľ HZS ďakuje všetkým záchranárom, ako aj všetkým zúčastneným, ktorý pomáhali pri tejto ničivej povodni,“ uviedli horskí záchranári.

Zároveň zdôraznili, že do odvolania neodporúčajú návštevu Vrátnej a okolitého územia pre zničenú infraštruktúru a prebiehajúce záchranárske práce

Zdroj: TASR




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu