Dočasný most vo Vraní zatiaľ zostáva na svojom mieste. Mestská časť je odľahčená od stoviek áut


Foto: Dočasný most vo Vraní zatiaľ zostáva na svojom mieste. Mestská časť je odľahčená od stoviek áut Foto: Martin Kapitulík

Dočasný most, ktorý bol zhotovený ako náhradná trasa pre obyvateľov mestskej časti Žilina - Vranie počas výstavby diaľnice, naďalej zostáva na svojom mieste. Dnes o tom informoval poradca ministra dopravy, Martin Kapitulík, na svojom Facebooku. 

“Som veľmi rád, že z pozície poradcu ministra dopravy môžem ešte intenzívnejšie pomáhať žilinskému regiónu. V spolupráci s Mestom Žilina sa nám podarilo na Ministerstve dopravy a v Národnej diaľničnej spoločnosti dohodnúť, že dočasný most vo Vraní naďalej ostáva na svojom mieste,” uviedol.

Toto dočasné premostenie výrazne odľahčilo dopravu v mestskej časti Vranie a predovšetkým tak uľahčilo život jej obyvateľom. Počet áut, ktoré predtým prešli cez ulice Vrania, bol obrovský. Osobná aj nákladná doprava z Kysúc často smerovala práve tade. Počas zápchy na hlavnom ťahu na Kysuce vodiči využívali Vranie ako obchádzku.

Most mal byť pôvodne demontovaný už po dokončení úseku D3 Strážov-Brodno, teraz však môže jeho správu prebrať Mesto Žilina a bude tak slúžiť ľuďom až do vybudovania ďalšieho úseku D3 Žilina - Brodno - Kysucké Nové Mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Facebook Martin Kapitulík