V Porúbke došlo na železničnom priecestí k zrážke vlaku so 17-ročným mladíkom


Foto: V Porúbke došlo na železničnom priecestí k zrážke vlaku so 17-ročným mladíkom Foto: Facebook Dopravný servis

Dnes 23.8.2016 došlo v poobedňajších hodinách okolo 14:50 hod. k nehode na železničnom priecestí v Porúbke. Mladík sa ponáhľal s kamarátom na prichádzajúci vlak, ten ho však zachytil a vymrštil do vzduchu. Pri páde narazil spánkovou časťou do koľajnice.

“Chlapec sa aj s kamarátom ponáhľali na prichádzajúci vlak, mal slúchadlá v ušiach a tým pádom ho nepočul. Následne ho vlak zachytil kovovou časťou a vymrštilo ho do vzduchu. Dopadol nehybne bokom na koľajisko a tam si následne ešte asi rozbil hlavu,” uviedol čitateľ, ktorý bol svedkom hrozivej nehody.

Chlapec hrozivo vyzerajúcu zrážku našťastie prežil, na priecestiach buďte ostražití

Bolo šťastím, že mladý muž túto zrážku prežil, keďže po nej zostal nehybne ležať na koľajniciach. Očitý svedok udalosti, ktorý nám celú situáciu popísal, volal okamžite po nehode záchrannú službu a políciu. “Rýchlo po nehode som volal na 112 o záchranku aj políciu. Píšem to hlavne preto, lebo chcem upozorniť hlavne chodcov, aby si na tomto nechránenom priecestí dávalí pozor. Je to dosť nepriehľadné priecestie a chlapec, ktorého vlak zrazil, bol navyše dezorientovaný,” uviedol svedok.

Mladíka krátko po nehode transportovali záchranári do FNsP v Žiline. “Na tiesňovú linku bolo ohlásené poranenie osoby vo vlakovom koľajisku. Bol vydaný pokyn na zásah záchrannej zdravotnej služby, ktorá okamžite po príchode poskytla zranenému bezodkladnú prednemocničnú starostlivosť. 17-ročný mladík bol s poranením hlavy transportovaný do nemocnice v Žiline,” uviedol hovorca záchranárov Andrej Hirjak


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu