Mesto zbúralo bytovku na Bratislavskej ulici v Žiline, neplatičov vysťahovalo


Foto: Mesto zbúralo bytovku na Bratislavskej ulici v Žiline, neplatičov vysťahovalo
Galéria: 6 fotiek

Na dnešnom tlačovom brífingu oznámili viceprimátori Žiliny Patrik Groma a Anton Trnovec dôvody, prečo došlo k asanácii budovy na Bratislavskej ulici č. 52 v Žiline. Dôvodom bola narušená statika a nedoplatky časti obyvateľov, ktorí v budove bývali. “V tomto dome sme evidovali nedoplatky vo výške 32 tisíc eur, je paradox, že súd priznal náhradný byt aj rodine, ktorá mala podlžnosti vo výške 16 tisíc eur. Tento dom bol zbúraný za 11 tisíc eur, na základe výberového konania,” uviedol na mieste pre médiá viceprimátor Patrik Groma.

Zástupcovia mesta zároveň potvrdili zámer mesta Žilina postupovať aj naďalej nekompromisne voči neplatičom. “Nás nebude zaujímať, že niekto si neplní povinnosti voči mestu. Takisto mesto bude voči nemu rázne zakročovať a razíme cestu bez kompromisov,” dodal viceprimátor Patrik Groma.

Vysťahovaní obyvatelia riešia situáciu rôzne, časť z nich sa len presťahuje vedľa

Ako upozornili naši čitatelia, nie všetci vysťahovaní obyvatelia z miesta pôvodného bydliska odídu. Niektorí z nich sa len presunú načierno do vedľajších bytoviek. Zabrániť tomu majú aj priebežné námatkové kontroly zo strany Mestskej polície.

”Časť z vysťahovaných obyvateľov však vyrieši problém tak, že sa nasťahuje do vedľajšieho domu. “Momentálne tu žije niečo cez 300 registrovaných obyvateľov, ale na základe pozorovania máme pocit, že je ich tu o niečo viac. Mestská polícia robí kontroly nájomných bytov priebežne v rámci celého mesta, nielen na Bratislavskej ulici,” doplnil Groma.

Momentálne sa na Bratislavskej ulici nepripravujú ďalšie asanácie, prednosť dostalo územie za Vuralom. Vzniknúť by tu podľa plánov mali nájomné byty. “Teraz sa pripravuje asanácia celého územia za Vuralom, kde má vzniknúť minimálne 100 nových nájomných bytov,” uviedol na brífingu k asanácii Patrik Groma.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu