Spríjemnite si prázdniny výletom do Veľkých Karlovíc na Týždeň kultúry


Foto: Spríjemnite si prázdniny výletom do Veľkých Karlovíc na Týždeň kultúry
Galéria: 3 fotky

VEĽKÉ KARLOVICE - Sedem dní plných kultúrnych zážitkov - taký bude koniec prázdnin vo Veľkých Karloviciach. Urobte si výlet do tejto malebnej obce nachádzajúcej sa v Beskydách len 3 kilometre za českou hranicou a príďte si v dňoch 22. až 28. augusta užiť nový festival Týždeň kultúry na Valašsku.

Čaká na vás týždeň plný zábavy a neopakovateľných okamihov v neobvyklom prostredí cirkusového šapitó, ktoré bude pre túto príležitosť postavené na lúke pod karlovickým Spa hotelom Lanterna, vedľa detského parku Razulák.



Minulý rok sme na konci leta usporiadali v cirkusovom šapitó dve predstavenia Jaroslava Duška a priaznivé ohlasy nás inšpirovali k tomu, venovať kultúrnym zážitkom viac dní pre spríjemnenie konca prázdnin. Návštevníci sa môžu opäť tešiť na Duškové Čtyři dohody a Pátou dohodu a popri tom tiež na ďalšie divadlá či hudobníkov. Posledný deň bude venovaný predstaveniu pre deti. Výťažok z festivalu venujeme na dobročinné účely,“ hovorí riaditeľ usporiadateľského Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Predpredaj prebieha na www.tydenkultury.cz. S rezerváciou vstupeniek príliš neotáľajte, napríklad Čtyři dohody budú už zanedlho vypredané. Špeciálnu ponuku pre vás pripravil Spa hotel Lanterna, ktorého hostia ubytovaní na 2 a viac nocí dostanú lístok na jedno predstavenie zadarmo.

Program týždňa kultúry na Valašsku


pondelok 22. 8.
od 18:00 hod
Cirk La Putyka - Airground - Veľkolepé predstavenie „moderného cirkusu“ sa zahráva nielen so zemskou príťažlivosťou. Závesná akrobacia za sprievodu živej hudby, pohybové a tanečné divadlo, ktoré vás dostane do nebeských výšin.
utorok 23. 8.
od 18:00 hod
Komici s.r.o. – Stand-up comedy, pri ktorej sa predstavia hviezdy programu „Na stojáka“ - Miloš Knor, Tomáš Matonoha a komik a kúzelník Richard Nedvěd.
streda 24. 8.
od 18:00 hod
Hana a Petr Ulrychovi + Javory Beat – Známe Javorovské pesničky v beatovom kabáte. Znelý hlas súrodencov Ulrychových za sprievodu gitár, klávesov a perkusí.
štvrtok 25. 8.
od 18:00 hod
Jaroslav Dušek - Čtyři dohody – Nezabudnuteľné predstavenie sprievodcu osobnou slobodou a zamyslením nad sebou samým v podaní J. Duška
piatok 26. 8.
od 18:00 hod
Jaroslav Dušek - Pátá dohoda – Úspešné pokračovanie Čtyř dohod.
sobota 27. 8.
od 18:00 hod
Slovácké divadlo Uherské Hradiště - Rychlé šípy – Mirek Dušín so svojimi priateľmi v mimoriadne úspešnom prevedení Slováckeho divadla Uherské Hradiště (už viac ako 400 repríz).
nedeľa 28. 8.
od 11:00 hod
Městské divadlo Zlín - Cesta do pravěku - Príbeh o detskom dobrodružstve, odvahe aj mamutoch a tyranosauroch podľa filmu Karla Zemana.



Čo si ešte nenechať ujsť pri návšteve Veľkých Karlovíc:

-    Relaxačné centrum Wellness Horal s termálnými bazénmi
-    Detský zábavný park Razulák
-    Kulíškov naučný chodník
-    Kurzy pečenia valašských frgálov
-    Požičovňu segway a elektrobicyklov
-    Letné grilovanie na terase hotela Horal
-    Menu Letné Taliansko v Spa hoteli Lanterna
-    Letné pobyty s ubytovaním detí zadarmo
-    Romantické letné pobyty pre páry plné relaxácie

A k tomu samozrejme tiež pešie a cyklistické výlety malebnou krajinou Beskýd okolo Veľkých Karlovíc, ktoré môžete spojiť napríklad s návštevou niektorej z troch miestnych rozhľadní.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu