Radar s kamerou pri Tepličke nad Váhom nepokutuje, polícia o ňom ani nevie


Foto: Radar s kamerou pri Tepličke nad Váhom nepokutuje, polícia o ňom ani nevie

Len nedávno sme informovali o novom dopravnom zariadení (radare s kamerou), ktoré bolo umiestnené na hlavnom ťahu na Terchovú - pri Tepličke nad Váhom. Mnohí občania sa zaujímali o to, či je toto zariadenie napojené na políciu a pokutuje a tiež, či bolo umiestnené s platným povolením. Merač rýchlosti totiž dokáže rozpoznať aj ŠPZ vozidla a zobrazuje ju na displeji.

Niektorí z občanov nenechali vec len tak a informovali sa na priamo polícii. Preto sme aj my požiadali hovorcov o oficiálne stanovisko.

K meraču rýchlosti s kamerou však Okresný dopravný inšpektorát (ODI) v Žiline nedával žiadne stanovisko. Toto dopravné zariadenie bolo teda umiestnené bez jeho vedomia a realizáciu mal vykonať Žilinský samosprávny kraj.


“Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline sa k umiestneniu predmetného merača rýchlosti nevyjadroval,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Okresný dopravný inšpektorát OR PZ v Žiline však na základe podnetov od občanov vo veci umiestnenia merača rýchlosti na ceste č. II/583 A v k.ú. Teplička nad Váhom, okres Žilina oslovil zástupcu Žilinského samosprávneho kraja.

Zástupca kraja bol zároveň upozornený, že na umiestnenie predmetného merača rýchlosti - dopravného zariadenia, je potrebné požiadať príslušný cestný správny orgán o vydanie určenia na jeho umiestnenie.

Dobrou správou pre vodičov je najmä to, že radar nepokutuje. Je ale otázne, či na svojom mieste zostane, alebo ho kraj bude musieť demontovať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu