V uplynulom týždni poklesol počet odhalených vodičov pod vplyvom alkoholu na 13


Foto: V uplynulom týždni poklesol počet odhalených vodičov pod vplyvom alkoholu na 13 Foto: ilustračné

V uplynulom týždni (25. týždeň) policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 13 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami.

  • 10 vodičov s výsledkom nad jedno promile
  • vodiči do jedného promile
  • 1 vodič sa počas kontroly odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol

Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 32 vodičov nemotorových vozidiel.

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky. Polícia v Žilinskom kraji vykonáva zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky a operatívne prijíma opatrenia podľa aktuálneho vývoja dopravnej situácie.

Dôvodom opatrení je zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky s cieľom pozitívne ovplyvniť dopravnú nehodovosť a jej následky. Zámerom opatrení je aj ochrana účastníkov cestnej premávky, ktorí na cestách dodržiavajú pravidlá cestnej premávky. V prípade potreby policajti svoj výkon služby zamerajú hlavne na riadenie cestnej premávky na kritických úsekoch s cieľom zabezpečenia ich prejazdnosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu