Žilinskí colníci zastavili poľský autobus, ktorý smeroval do Talianska. Našli pašované cigarety


Foto: Žilinskí colníci zastavili poľský autobus, ktorý smeroval do Talianska. Našli pašované cigarety
Galéria: 2 fotky
Foto: financnasprava.sk

V poľskom autobuse, ktorý prechádzal našim územím do Talianska našli žilinskí colníci veľkú tašku pašovaných cigariet. K tovaru sa prihlásil vodič, ktorý paradoxne o nich ani netušil.

Pri prebiehajúcej kontrole na Kysuciach zastavili colníci autobus medzinárodnej prepravy, ktorý išiel z Poľska s cieľom dopraviť cestujúcich do Talianska.

Vodič na vyzvanie otvoril spodný batožinový priestor s cestovnými taškami. Medzi nimi bola odložená aj kapsa plná pašovaných cigariet. Niektoré kartóny spotrebiteľských balení cigariet podľa kontrolnej známky pochádzali z Ukrajiny, ďalšie známkou označené neboli.

K taške sa prihlásil samotný šofér autobusu, ktorý ju podľa jeho vyjadrenia dostal od majiteľa firmy. Mal ju odovzdať osobe v Talianskom meste Pedaso. Predtým jej obsah ale nekontroloval a kontrole sa nevedel preukázať žiadnym dokladom o nadobudnutí toho tovaru.

Cigarety, ktoré colníci zabezpečili, budú s veľkou pravdepodobnosťou zlikvidované. Napriek tomu však dopravcu za nelegálne prepravovaný tovar čaká pokuta a zaplatí zaň aj spotrebnú daň.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: financnasprava.sk