Žilinskí Bojovníci si pochutnali na Burgeri, súpera rozdrvili pred 150 divákmi


Foto: Žilinskí Bojovníci si pochutnali na Burgeri, súpera rozdrvili pred 150 divákmi

Aj tak by sa dal nazvať výsledok prvého zápasu 4. kola SFL. Burger je totižto označenie výsledku, ak niektorý tím dosiahne viac ako 50 bodov v zápase. V krásnom slnečnom a teplom počasí sa viac ako 150 divákov mohlo tešiť na veľmi zaujímavý a dramatický zápas. V prvom kole žilinčania podľahli Patriotom 20:6 a zlepšením hry v následujúcich dvoch zápasoch odkázali fanúšikom aj súperovi, že kožu len tak ľahko nedajú.

Ako prvý šli na loptu domáci, ale ofenzívne snaženie bolo rýchlo zastavené a tak po punte sa dostali na loptu hostia. Prvý drive hostí skončil ešte rýchlejšie ako ten domácich. QB. M.Gruy hádže interception, ktorú zachytáva A.Vadkerti a tak prichádza na rad druhý útočný drive domácich. Ten je zavŕšený úspešnou spoluprácou Banik-Dobiš, ktorí nadviazali na úspech s pred týždňa, a domáci Warriors sa ujímajú vedenia 7:0. Hostia dokázali veľmi rýchlo a efektívne odpovedať, keď po dvoch zbytočných a veľmi prísnych fauloch domácej obrany sa prakticky zadarmo posunuli o 30yardov, čím mali uľahčenú prácu. Prvá štvrtina končí vyrovnaným skóre 7:7.

Druhá štvrtina sa opäť nesie v duchu ofenzívnej prestrelky. QB Banik nachádza WR J.Valka a posúvajú Bojovníkov do vedenia 14:7. Patriots znova rýchlo odpovedajú a vyrovnávajú 60yd TD prihrávkou na 14:14. Skvelým výkonom sa predviedol RB M.Rakovan a aj vďaka jeho silovým behom, pri ktorých pôsobil viac ako buldozér než hráč, sa domáci posúvajú po ihrisku a QB Banik na druhý pokus nachádza L.Dlouhého a skóre sa mení na 20:14 (konverzia zblokovaná). Čas rýchlo plynie a hosťom ostávajú do polčasu 4 minúty. Zlom nastáva približne 55sekúnd pred koncom, kedy projektil z rúk M.Gruya zachytáva S.Jurek a daruje tak bojovníkom 48 sekúnd do polčasu aby sa pokúsili ešte niečo urobiť s výsledkom. To sa aj darí a po 35yd FG L.Dlouhého sa odchádza do kabín za stavu 23:14.

Druhý polčas prináša dominanciu útoku domácich. Hostia pricestovali v oklieštenej zostave a s pribúdajúcim časom sa na ich výkone podpísali aj množiace sa zranenia. Opakuje sa spolupráca na osi Banik-Valko a rozdiel v skóre sa navyšuje na 31:14. O dvojbodovú konverziu sa po vysokom snape postaral S.Marcin.

Ďalšie body na konto domácich si pripisuje 17 yardovým behovým TD P.Banik. Zavŕšil tak dlhý drive, ktorý začal na vlastnej 10yd línii. Celému snaženiu ale predchádzala INT od S.Marcina, ktorý zastavuje snaženie hostí. 38:14. Hosťom nevychádzajú ich hry a tak prichádza na rad punt, ktorý je zblokovaný a bojovníci získavajú kratučké iba 17 yardové ihrisko. Pre TD si dobehol M.Kočvara a po úspešnej konverzii navyšuje vedenie na 45:14. Warriors vedomí si svojho vysokého vedenia začínajú v obrane znižovať tempo a na ihrisko sa dostávajú náhradníci čo využívajú hostia a korigujú na 45:21.

Dve minúty pred koncom zápasu svojím druhým úspešným FG upravuje L.Dlouhý výsledok na 48:21. V tíme Patriots dochádza k výmene na poste QB, ale ani táto “kozmetická” zmena už nič na priebehu zápasu nezmenila. Náhradný QB hádže INT, ktorú zachytáva M.Kočvara a s loptu dobieha až do endzone, čím stanovuje konečné skóre na 55:21. Kto nebol na zápase môže ľutovať. Video zostrih nenahradí atmoféru, ktorá sa vytvorila aj vďaka fanúšikom. Presné štatistiky a video už o pár dní prinesie asociácia a my vám ich radi vyzdieľame.

Na záver by sme sa touto cestou chceli poďakovať hráčom tímu Zvolen Patriots za ich obetavý výkon. Aj napriek nižšiemu počtu hráčov a množstvu zranení, ktoré ich trápili celý zápas, nechali na ihrisku celé svoje srdce a dušu. Do každej hry šli naplno a nevzdávali sa ani za priaznivého stavu. To je vec, ktorú si ceníme. Ďakujeme chlapci. Teraz nás čaká zaslúžená prestávka, kedy zregenerujeme a pripravíme sa záver základnej časti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Žilina Warriors