Filmy Spongebob vo filme a Chlapčenstvo dnes na Telke v meste


Foto: Filmy Spongebob vo filme a Chlapčenstvo dnes na Telke v meste

Miesto: námestie Andreja Hlinku

Telka v meste už tradične prináša letné kino, v ktorom tento rok vyselektovala tituly za vás. Filmové tituly boli vyberané veľmi starostlivo, aby si našli čo najširšie divácke publikum, od detí až po dospelých. Na dnešný večer čaká na divákov táto dvojica filmov.

Spongebob vo filme: Hubka na suchu - 17:30 hod.

Jedna z najviac žltých, najhranatejších a hlavne najobľúbenejších animovaných postavičiek konečne našla cestu na filmové plátno. SpongeBob je morská huba, ktorá nosí nohavice, býva v ananáse a robí úžasné krabie hamburgery u Chrumkavého kraba. Jeho ďalším poznávacím znamením je, že ho milujú deti na celom svete, pretože je telom aj dušou dobrodruh, ktorý ku všetkému pristupuje s humorom, niekedy poriadne svojráznym. Ako napovedá názov, v tomto filme ho ale humor prejde, pretože sa ocitne pre neho v úplne šokujúcom prostredí - teda na suchu.

Filmový SpongeBob je hravou mozaikou, ktorá kombinuje viacero animačných postupov. Fanúšikom seriálového SpongeBoba nebude cudzí podmorský svet okolo Zátišia Bikín, na suchu sa potom film prepne do klasickej kombinácie počítačovej animácie a hraného filmu, ktorú si už vyskúšal Garfield alebo Šmolkovia.

 

Chlapčenstvo - 21:00 hod.

Chlapčenstvo je výnimočný film. Príbeh o dospievaní jedného obyčajného chlapca chcel režisér Richard Linklater natočiť čo najpoctivejšie a preto na ňom pracoval dvanásť rokov. Každý rok sa na tri až štyri natáčacie dni zišla rovnaká zostava hercov a tvorcov, aby natočila ďalší kúsok do jednej životnej mozaiky. Výsledkom je snímok, ktorý je neobyčajný svojou obyčajnosťou a tiež tým, akú neuveriteľne pestrú škálu emócií dokáže u svojich divákov vyvolať.

Mason je sympatický šesť ročný chlapec, ktorý po rozvode rodičov žije so staršou sestrou Sam a mamou. S otcom sa ale obidve deti pravidelne vídajú a majú s ním kamarátsky vzťah. Taká je Masonova východisková životná situácia, z ktorej sa vydáva do puberty, dospievania a dospelosti. Po ceste stretáva mnoho priateľov, prvých a druhých lások, konfliktov a zmierení sa sestrou a matkou a ďalších životných križovatiek, ktoré všetci tak dôverne poznáme.

Miesto: -
Dátum: 18.07.2015 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu