Vážna nehoda pri hypertescu, vodička išla na červenú a zrazila motorkára


Foto: Vážna nehoda pri hypertescu, vodička išla na červenú a zrazila motorkára
Galéria: 3 fotky

Na križovatke na ulici Košická sa v piatok 15.5.2015 okolo 19:00 hod. stala vážna dopravná nehoda. Náš redaktor bol jej priamym svedkom.

Vodička na vozidle Kia prichádzala po ceste v smere od centra na Martin. Na semafore svietil signál STOJ, no vodička s vozidlom v plnej rýchlosti odbočila na Ľavobrežnú, pričom sa zrazila s protiidúcim motocyklistom.

Motocyklista jazdil v smere od Martina na centrum na zelenú.

Po zrážke motocyklista vyletel do výšky, pričom mu z hlavy spadla prilba. Následne dopadol hlavou na cestu. Rozsah poranení zatiaľ nie je známy. Priamy svedok nehody okamžite vošiel so svojim vozidlom do križovatky a zablokoval dopravu. Zavolal záchranku a zmobilizoval ľudí, aby prišli pomôcť. Na mieste pomáhala aj lekárka, ktorá v tom čase bola mimo službu.

Do niekoľkých minút bola na mieste záchranná služba, hasiči aj polícia. Vodička sa podrobila dychovej skúške, ktorá ukázala, že pred jazdou nepila alkohol.

Motocyklista bol prevezený s ťažkými poraneniami do nemocnice v Žiline. Príčiny dopravnej nehody vyšetruje polícia v Žiline.

Aktualizácia 16.5.2015 - 10:00

Motorkár podľa získaných informácií leží v žilinskej nemocnici a je po operácií. Utrpel poranenia hlavy - prasknutie lebky a zlomeninu predkolenia. Mal by byť mimo ohrozenia života. Vodička, ktorá nehodu zapríčinila mu po nehode neposkytla prvú pomoc, ale odišla z miesta preč telefonovať. Všetkým, ktorí sa pri nehode pristavili a pomohli zranenému patrí veľká vďaka.

Aktualizácia 16.5.2015 - 19:00

36-ročnú ženu vyšetrovateľ obvinil z prečinu ublíženia na zdraví. Obvinená je stíhaná na slobode. V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Vyjadrenie polície

V piatok 15.mája o 18.45 hodine došlo k dopravnej nehode v Žiline na križovatke Košická. Podľa zistených informácií 36 ročná vodička na vozidle Kia Sportage nezastavila na červený signál na semafore pred hranicou križovatky, ale plynule pokračovala v jazde, pričom pri odbočovaní vľavo nedala prednosť v jazde 39 ročnému motocyklistovi. Motocyklista na motocykli Yamaha prechádzal cez križovatku smerom do centra mesta. Pri zrážke motocyklista spadol na vozovku, pričom utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia nad 42 dní. 36 ročnú ženu vyšetrovateľ obvinil z prečinu ublíženia na zdraví. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Obvinená je stíhaná na slobode. V prípade preukázania viny jej hrozí obvinenej žene trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu