21. ročník Staromestských slávností bez Horkýže Slíže


Foto: 21. ročník Staromestských slávností bez Horkýže Slíže

Mesto Žilina zverejnilo na svojich stránkach program 21. ročníka Staromestských slávností. Program je pestrý a rozdelený do 3 dní, organizátor pre nás pripravil viaceré sprievodné akcie. Na zozname hudobných účinkujúcich je mix viacerých štýlov, tešiť sa môžeme na známe kapely. Medzi hlavných ťahúňov tohtoročných slávností môžeme zaradiť napríklad DESMOD, Tublatanku, Zoči Voči, Vidiek alebo Ine Kafé.

Tento rok bez Horkýže Slíže

V mnohých žilinčanoch však vyvolalo sklamanie neúčasť kapely Horkýže Slíže. Tak ako pri vyššie uvedených headlineroch, aj pri tejto kapele môžeme hovoriť o stálici Staromestských slávností. Na diskusiách sa niektorí účastníci vyjadrovali, že bez ich prítomnosti je celý program nudný. Na našom webe sme robili prieskum, v ktorom si až 2 648 ľudí z takmer 5000 hlasujúcich, želalo vidieť aj túto kapelu.

Hlasovanie bolo jasne označené ako nezáväzné, vysledky sme mali v pláne poslať mestu Žilina ako podklady pre prípadné rozhodovanie o hudobnom zložení 21. ročníka Staromestských slávností. Veľká časť hlasujúcich považovala prieskum za oficiálny, keďže mesto Žilina žiadnu podobnú aktivitu nevyvíjalo. V tomto smere nastala chyba u nás, pretože sme dostatočne nerozlíšili, že sa nejedná o aktivitu mesta. Po zverejnení programu sme apelovali na mesto, konkrétne cez hovorcu Pavla Čorbu, aby zvážilo výsledky a prehodnotilo program.

Mesto nemá dosah na tvorbu celého programu

Získali sme vyjadrenie, že mesto Žilina nemá vplyv na celý program. Cez verejné obstarávanie mesto vysúťažilo agentúru, ktorá spolupracuje pri technickom zabezpečení a organizácií programu Staromestských slávností a ktorá za vysúťaženú sumu 39,990 eur poskytla zoznam kapiel. Tento zoznam mesto Žilina následne doplnilo o zvyšné kapely.

Žilinčanom sa touto cestou chceme ospravedlniť, že na 21. ročníku Staromestských slávností neuvidia kapelu, ktorá sa umiestnila na prvom mieste v našom diváckom hlasovaní. Snažili sme sa kontaktovať povolané osoby a upovedomiť ich o víťazovi ankety. Bohužiaľ sme dosiahli len naše odobratie z mediálnych partnerov podujatia a to bez upozornenia a udania dôvodu. Veríme, že program bude napriek tomu skvelý a žilinčania sa zabavia tak ako po minulé roky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu