Dôchodca si kúpil hrobové miesto, cez neho má však viesť cesta


Foto: Dôchodca si kúpil hrobové miesto, cez neho má však viesť cesta

O kurióznom prípade 76-ročného dôchodcu zo Žiliny informoval internetový portál Pluska. Pánovi Jozefovi totiž mesto Žilina predalo hrobové miesto, cez ktoré má viesť nový vstup na cintorín. Miesto si prenajal na 10 rokov dopredu a zaplatil zaň 100 eur, navyše dal vybudovať náhrobnú dosku za sumu 5 500 eur. Preto sa pýta, ako je možné, že mu mesto hrobové miesto predalo.

Zákaz pochovávania na tomto mieste stojí aj v pláne hrobov

Mesto sa však prostredníctvom primátora bráni, správca podľa neho o zákaze pochovávanie vedel. „Na zákaz pochovávať v tejto časti sme upozornili aj správcu, ktorý miesta prideľuje. Tak to stojí aj v pláne hrobov z roku 2011,“ ozrejmil primátor Igor Choma. Pravdepodobne tak ide o pokračovanie sporov medzi mestom a správcom cintorína, na ktoré nás upozornil aj fanúšikov pred časom. Vtedy diviaky poničili časť hrobov na Novom cintoríne.

Správca tvrdí, že o žiadnom zákaze nevedel. Mesto ho vraj informovalo neskoro. “Informáciu o zákaze pochovávania som dostal až potom, ako bol hrob vybudovaný. Aj to len ústne, nie písomne,“ uviedol pre portál Pluska Vincent Francl, správca cintorína. Podľa jeho názoru je ulička príliš úzka pre väčšie autá. Správcovi patrí dnes jediná prístupová cesta na cintorín, mesto plánovalo vybudovať ďalšiu.

Čo ďalej s vybudovaným hrobom?

Pánovi Jozefovi ponúklo mesto Žilina vrátenie peňazí a nájdenie iného miesta. Ten je však zo vzniknutej situácie smutný, podľa neho je miesta nedostatok. Situáciu komplikuje aj fakt, že má vážne chorú manželku. “Keď bude treba, pôjdem sa sťažovať alebo si tu postavím stan a budem hrob strážiť,“ uzavrel pre portál Pluska kurióznu a nepríjemnú situáciu dôchodca.

zdroj: http://www.pluska.sk/regiony/stredne-slovensko/kuriozny-pripad-tykajuci-cintorina-ziline-cez-hrob-pojde-cesta.html
foto: zilina-gallery.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu